Umami muualla Facebook

Dekkari

Tähän aiheeseen liittyy 92 artikkelia.

Tuoreimmat artikkelit

 1. Jens Lapidus: Top Dog

  Julkaistu 14. 4. 2018 Teksti Mervi Melasniemi Ei kommentteja Kirjallisuus

  Top Dog on menestystrilogian loistelias päätös. Se on jatkoa menestysromaaneille Vip-huone ja Sthlm delete. Kirja kertoo Tukholman alamaailman synkimmistä puolista: huumekaupasta, murhista ja kostomurhista ja kammottavasta pedofiiliringistä.

 2. John Grisham: Caminosaari

  Julkaistu 13. 4. 2018 Teksti Mervi Melasniemi Ei kommentteja Kirjallisuus

  John Grishamin Caminosaari on viihdyttävä, hauska ja jännittävä, oikea herkku. Sen parista oli vaikea poistua, kuten aina hyvien kirjojen parista on.

 3. Uusi sarja Michael Connellylta

  Julkaistu Teksti Mervi Melasniemi Ei kommentteja Kirjallisuus

  Michael Connellylta ilmestyi suomeksi viime kuussa Yövuoro-niminen dekkari (Gummerus). Kirjan päähenkilö on sitkeästi rikoksia selvittävä rikoskonstaapeli, suppailua ja surffausta harrastava nainen nimeltään Renée Ballard.

 4. Jo Nesbø: Jano

  Julkaistu 8. 4. 2017 Teksti Mervi Melasniemi Ei kommentteja Kirjallisuus

  Jo Nesbøn maaliskuussa ilmestynyt Jano on kirjailijan 11. Harry Hole -romaani, jota on odotettu jo monta vuotta. Edellinen, Poliisi, julkaistiin vuonna 2013. Kirjailijan menestyksestä yksin Suomessa kertoo se, että Janoa myytiin jo ensimmäisen viikon aikana peräti 20 tuhatta kappaletta.

 5. Anne Holt: Tuntematon uhka

  Julkaistu 1. 11. 2016 Teksti Mervi Melasniemi Ei kommentteja Kirjallisuus

  Hyviä dekkaristeja on monia, norjalainen Anne Holt on yksi heistä. Tuntematon uhka kuuluu Holtin Hanne Wilhelmsen -sarjaan. Kirja käsittelee ajankohtaista maahanmuuttovastaisuutta ja islamofobiaa.

 6. Patricia Cornwell: Riistetty

  Julkaistu 5. 10. 2016 Teksti Mervi Melasniemi Ei kommentteja Kirjallisuus

  Patricia Cornwellin uusin suomennettu rikosromaani Riistetty (Otava) ilmestyi syyskuussa. Kirja kuuluu Kay Scarpettan tutkimuksia -sarjaan. Cornwellin suosittu sarja kertoo sarjamurhaajista, tällä kertaa lukijalle tutusta sellaisesta ns. Kuparipäästä, ja kirja jatkuu siitä, mihin edellisessä romaanissa jäätiin.

 7. Jussi Adler-Olsen: Poika varjoista

  Julkaistu 2. 10. 2016 Teksti Mervi Melasniemi Ei kommentteja Kirjallisuus

  Kirja kertoo valtion kehitysapurahuijauksesta, jossa on mukana virkamiehiä ja rikollisia, sekä teinikäisestä romanipojasta Marcosta, joka joutuu oman klaaninsa ja edellä mainittujen rikollisten takaa-ajamaksi.

 8. Pierre Lemaitre Irène

  Julkaistu 14. 9. 2016 Teksti Mervi Melasniemi Ei kommentteja Kirjallisuus

  Pierre Lemaitren elokuussa ilmestynyt rikosromaani Irène (Minerva) on nerokas dekkari, joka pitää lukijan tiukasti pihdeissään.

 9. Stefan Tegenfalk: Pianonvirittäjä

  Julkaistu 5. 8. 2016 Teksti Mervi Melasniemi Ei kommentteja Kirjallisuus

  Ruotsalainen Stefan Tegenfalk siirtyi menestyksekkäältä IT-uraltaan kirjailijaksi. Hänen neljäs suomennettu dekkarinsa, Pianonvirittäjä (Bazar), jatkaa Jonna de Brugge -sarjaa itsenäisenä teoksena.

 10. Johanna Tuomola: Valheiden vangit

  Julkaistu 16. 7. 2016 Teksti Mervi Melasniemi Ei kommentteja Kirjallisuus

  Minulle entuudestaan aivan tuntemattoman kirjailijan Johanna Tuomolan trilogian avausdekkari Valheiden vangit teki minuun vahvan ja myönteisen vaikutuksen.