Umami muualla Facebook

Isokoskelo

Tähän aiheeseen liittyy viisi artikkelia.

Tuoreimmat artikkelit

 1. Mestarikalastajaa seuraamassa

  Julkaistu 10. 4. 2019 Teksti Jyrki Leskinen Ei kommentteja Luonto ja vapaa-aika

  Muuttolintuja tai luonnon heräämistä hiljaiselostaan odotellessamme voimme tutustua yhteen kevään aikaisimmista muuttolinnuista, isokoskeloon.

 2. Lintumaailman iloisia perhetapahtumia

  Julkaistu 19. 6. 2017 Teksti Jyrki Leskinen Ei kommentteja Luonto ja vapaa-aika

  Sorsa- tai telkkäpesueen juuri kuoriutuneet poikaset ovat kuin pieniä korkkeja veden pinnalla, ja seuraavat emoaan tiiviissä muodostelmassa. Ne napsivat syötävää veden pinnalta ja tekevät lyhyitä sukelluksia hakien ravintoa myös pinnan alta. Nokikanavanhemmat (Fulica atra) syöttävät alkuun poikasiaan, ja ojentavat välillä liian hanakasti kerjäävää jälkeläistään, muistuttaen tasapuolisuudesta syöttövuoroissa.

 3. Vuoden 2013 kohokohtani luonnossa

  Julkaistu 4. 1. 2014 Teksti Jyrki Leskinen Yksi kommentti Luonto ja vapaa-aika

  Vuosi 2013 tuotti monia hienoja luontoelämyksiä. Vuoden varrella vastaan tuli muutamia todellisia harvinaisuuksia, toisaalta tuttuja, vuodenaikoja jaksottavia luonnon ilmiötä ja lajeja unohtamatta.

 4. Luonnossa tapahtuu

  Julkaistu 20. 7. 2013 Teksti Jyrki Leskinen Yksi kommentti Luonto ja vapaa-aika

  Alkukesän heleä vihreys on mennyt. Rehevät, tummemmat sävyt ovat vallanneet ympäristöt. Kasvun tulokset näkyvät myös eläinmaailman puolella. Linnut ovat saaneet poikasensa pois pesistä. Niistä on tullut maastopoikasia, joista monia vanhemmat vielä ruokkivat, ainakin osittain. Vesilinnutkin ovat kasvaneet ja opettelevat pian tarvitsemiaan taitoja ottamalla mallia vanhemmistaan.

 5. Muuttolintujen aika Arvottu

  Julkaistu 30. 4. 2009 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Luonto ja vapaa-aika

  Lintukirja on arvottu.