Umami muualla Facebook

Parsa

Tähän aiheeseen liittyy 22 artikkelia.

Tuoreimmat artikkelit

  1. Parsan aika

    Julkaistu 23. 3. 2019 Teksti Mervi Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Perinteinen kevään parsasesonki on pikkuhiljaa alkamassa. Kaukomaiden tuontiparsaa saa kaupoista läpi vuoden, mutta Euroopassa paras sesonki on huhti-toukokuussa. Kotimaisen parsan kausi on touko-kesäkuussa. Mutta sitä ei juurikaan riitä kuin ravintoloille, joten tuontiparsa on hyvä vaihtoehto.

  2. Parsaa ja graavilohta

    Julkaistu 1. 3. 2019 Teksti Mervi Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Kaupassa oli illalla jäljellä enää yksi nippu vihreää parsaa, näköjään parsa oli tehnyt hyvin kauppansa. Ostin sen viimeisen nipun ja graavilohta parsan tarjoilua varten. Parsalle mainiosti sopivan raikkaan, sitruunaisen kastikkeen tein turkkilaisesta jogurtista.

  3. Feta-parsa-kasvissalaatti

    Julkaistu 18. 4. 2018 Teksti Mervi Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Salaatit maistuvat keväällä ja kesällä. Ainakin itse haluan syödä kevyemmin ja reilun kokoinen salaatti vie hyvin nälän. Salaatti on helppo ja nopea valmistaa.

  4. Salaatti marinoitujen munien ja parsan kera

    Julkaistu 27. 3. 2018 Teksti Mervi Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Marinoidut munat maistuvat roomansalaatin, vihreän parsan, parmesaanilastujen sekä sitruunamajoneesin kera. Yhdistelmä sai meillä odotettuja kehuja.

  5. Parsaa ja tomaattipestoa

    Julkaistu 16. 6. 2017 Teksti Mervi Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Herkutellaan parsalla!

  6. Parsa-kookoskeitto

    Julkaistu 16. 5. 2017 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Parsa maistuu myös keitoissa mainiolta.

  7. Parsa-vuohenjuustosalaatti

    Julkaistu 6. 4. 2017 Teksti Mervi Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Kun salaattiin lisää jotain proteiinipitoista, esimerkiksi juustoa, munaa, lihaa tai kalaa vihannesten lisäksi, öljyllä silattu salaatti täyttää myös ravitsemukselliset tarpeet. Lisäkkeenä tietysti tarvitaan hyvää täysjyväleipää tai minihiilarileipää.

  8. Parsapiiras – makoisa kausileivonnainen

    Julkaistu 23. 3. 2017 Teksti Mervi Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Parsapiiraastamme tuli erittäin makoisa. Herkuttelimme sen kuivan proseccon kanssa, mutta jutun lopusta löydät myös lisää juomasuosituksia.

  9. Kesäinen kasvispläjäys

    Julkaistu 2. 8. 2015 Teksti Umami Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Kasviksista pyöräytät nopeasti hyvän, ravitsevan, mutta vähäkalorisen aterian.

  10. Alsacen viineissä on taikaa…

    Julkaistu 6. 5. 2015 Teksti Mervi Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Suositut, aromikkaat Alsacen viinit ovat loistavia ruokaviinejä ja sopivat yhteen monenlaisten ruokien, muun muassa sesonkiherkun parsan kanssa. Tutustu!