Umami muualla Facebook

Romaani

Tähän aiheeseen liittyy 24 artikkelia.

Tuoreimmat artikkelit

 1. Haruki Murakami: Komtuurin surma

  Julkaistu 27. 6. 2019 Teksti Mervi Sandbacka Ei kommentteja Kirjallisuus

  Komtuurin surma -romaanissa käydään hyvän ja pahan välistä kamppailua, seikkaillaan toisissa todellisuuksissa. Ihmissuhdesoppakaan ei kirjasta puutu. Romaani on jännittävä kuin dekkari. Murakamilta ei puutu mielikuvitusta, jolla hän hämmästyttää tavan takaa lukijansa.

 2. Tom Wolfe: Turhuuksien rovio

  Julkaistu 21. 2. 2019 Teksti Mervi Sandbacka Yksi kommentti Kirjallisuus

  Tom Wolfen avainromaani kertoo New Yorkin Wall Streetin rahamaailman raa’asta kilpailusta, Park Avenuen upporikkaitten pinnallisesta elämäntyylistä ja rotujen välisistä ristiriidoista. Tom Wolfe on tunnettu amerikkalaisen elämäntavan kriitikkona.

 3. Jennifer Egan: Manhattan Beach

  Julkaistu 3. 12. 2018 Teksti Mervi Sandbacka Ei kommentteja Kirjallisuus

  Arvostetun amerikkalaiskirjailijan Jennifer Eganin lokakuussa ilmestynyt Manhattan Beach -romaani (Tammi) kertoo mukaansatempaavan tarinan Anna Kerriganista, naisesta, josta tuli laivoja korjaava, ensimmäinen naissukeltaja New Yorkin sataman telakalla toisen maailmansodan aikana.

 4. Hyytävää jännitystä helteeseen

  Julkaistu 23. 7. 2018 Teksti Mervi Sandbacka Ei kommentteja Kirjallisuus

  Mitäpä olisi kesä ilman kirjojen lukua, itselleni se on ihan parasta nautintoa. Näin kuumana kesänä hikoilee vähiten makuuasennossa kirjaa lukien. Dekkaria lukiessa tosin voi jossain vaiheessa nousta kauhusta tukka pystyyn ja hiki helmeillä otsalla.

 5. Juha Itkonen: Minun Amerikkani

  Julkaistu 15. 5. 2017 Teksti Mervi Sandbacka Ei kommentteja Kirjallisuus

  Juha Itkosen Minun Amerikkani -kirja on erittäin kiinnostava luotaus Amerikan nykyhetkeen ja vähän menneeseenkin. Viihdyin Juha Itkosen ajatusten parissa paremmin kuin hyvin.

 6. Peter Sandström: Laudatur

  Julkaistu 5. 10. 2016 Teksti Mervi Sandbacka Ei kommentteja Kirjallisuus

  Peter Sandströmin Laudatur-romaani (S&S kustantamo) oli kiehtova lukukokemus, jo siksikin, että osa kirjan tapahtumista sijoittui Turkuun ja vieläpä tuttuun Port Arthurin puutalokaupunginosaan. Kirja oli hyvin surumielinen, kuitenkin huumorilla höystetty.

 7. John Williams: Stoner

  Julkaistu 22. 5. 2016 Teksti Mervi Sandbacka Ei kommentteja Kirjallisuus

  John Williamsin Stoner-romaani on surumielinen tarina miehen elämäntiestä lapsuudesta kuolinvuoteelle. Kirja tekee voimakkaan vaikutuksen. Siinä on monenlaista tragiikkaa: miehen ankea lapsuus, rakkaudeton, iloton avioliitto ja pitkäaikainen työpaikkakiusaaminen.

 8. Haruki Murakamin Norwegian Wood

  Julkaistu 19. 6. 2015 Teksti Mervi Sandbacka Ei kommentteja Kirjallisuus

  Murakami kuvaa hienosti ja kauniisti nuoruuden monia puolia, ystävyyttä, rakastumista, sydänsuruja, aloittelevaa seksiä, epävarmuutta ja turvattomuutta.

 9. Ian McEwanin Lapsen oikeus

  Julkaistu 18. 6. 2015 Teksti Mervi Sandbacka Ei kommentteja Kirjallisuus

  Ian McEwanin Lapsen oikeus kertoo rakkaudesta ja uskosta, tuomari Fiona Mayesta, hänen professorimiehestään Jackistä, heidän kriisissä olevasta avioliitostaan ja leukemiaa sairastavasta jehovantodistajanuorukaisesta Adam Henrystä.

 10. Laatudekkari – Patricia Cornwellin Tomuksi ja tuhkaksi

  Julkaistu 20. 10. 2014 Teksti Mervi Sandbacka Ei kommentteja Kirjallisuus

  Tomuksi ja tuhkaksi -kirjan tarina alkaa, kun nuoren naisen ruumis löytyy murhattuna ja outoon asentoon aseteltuna ja valkoiseen kankaaseen käärittynä yliopiston campuksen alueelta.