Umami muualla Facebook

Umami.fi

Tähän aiheeseen liittyy 1200 artikkelia.

Tuoreimmat artikkelit

  1. Vihattu ja kunnioitettu kyy

    Julkaistu 11. 4. 2018 Teksti Jyrki Leskinen Ei kommentteja Luonto ja vapaa-aika

    Kyyn nimi juontaa juurensa vanhaan suomalaiseen, raidallista eläintä tarkoittavaan sanaan “kyyttö”. Käärmeen tunnetuin tunnusmerkki onkin sen selän sahalaitakuvio. On kuitenkin olemassa myös täysin mustia kyitä, joten muitakin tuntomerkkejä tarvitaan.

  2. Rapeat silakkapihvit

    Julkaistu Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Silakka on maukas kala, valmista nyt vaikka silakkapihvejä.

  3. Näkymätön nainen

    Julkaistu 10. 4. 2018 Teksti Hannele Eklund 9 kommenttia Blogit

    Jos julkisuuden ja markkinoinnin luomassa mielikuvassa nainen katoaa 40 ikävuoden jälkeen, ei pidä ihmetellä, että sama ilmiö näkyy rekrytointiuutisissa.

  4. Pyreneitten paimenkoirako? 3. osa

    Julkaistu Teksti Umami 2 kommenttia Luonto ja vapaa-aika

    Minkä rotuinen Czufi mahtaa olla?

  5. Tunne! -Jumppa 5

    Julkaistu Teksti Umami Ei kommentteja Luonto ja vapaa-aika

    Pieni verrytely tietokoneen vieressä virkistää.

  6. Broilerispagetti

    Julkaistu Teksti Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Spagettiin erilaisine, maukkaine kastikkeineen ei kyllästy koskaan.

  7. Chilinen liha-papu-juurespata

    Julkaistu 9. 4. 2018 Teksti Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Pataruoan voi valmistaa vaikka arki-iltana, jolloin ruokaa on 4-henkiselle perheelle ainakin seuraavaksi kahdeksi päiväksi, mutta viikonloppuna sen tekemiseen on enemmän aikaa.

  8. Juusto-viinitasting ystävien kanssa

    Julkaistu 6. 4. 2018 Teksti Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Juusto-viinitasting on hyvä syy kutsua ystäviä kylään.

  9. Pekoniin käärityt broilerifileet

    Julkaistu Teksti Mervi Melasniemi Yksi kommentti Ruoka ja juoma

    Broilerifileet saavat uudenlaista twistiä tuoreista yrteistä ja pekonikääreestä.

  10. Parsan aika

    Julkaistu 5. 4. 2018 Teksti Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Perinteinen kevään parsasesonki on pikkuhiljaa alkamassa. Kaukomaiden tuontiparsaa saa kaupoista läpi vuoden, mutta Euroopassa paras sesonki on huhti-toukokuussa. Kotimaisen parsan kausi on touko-kesäkuussa. Mutta sitä ei juurikaan riitä kuin ravintoloille, joten tuontiparsa on hyvä vaihtoehto.