Umami muualla Facebook

Julkaistu 29. 1. 2012 Teksti Tiedotteet Ei kommentteja Ajankohtaista

Designia koko viikonloppu

Maailman designpääkaupunki avaa tekijöidensä ovet designpääkaupunkiviikonloppuna 3.-5.  helmikuuta 2012. Kolmepäiväinen muotoilukarnevaali ilahduttaa 180 tapahtuman voimin viiden  kaupungin asukkaita ja matkailijoita.

Viikonlopun ohjelman voi ladata osoitteesta  www.wdchelsinki2012.fi. Ohjelma ilmestyy myös Helsingin Uutisten, Länsiväylän ja Vantaan  Sanomien liitteenä keskiviikkona 1. helmikuuta 2012.

Luvassa on designia yllättävissä muodoissa ja paikoissa, esityksiä, yleisöopastuksia, luentoja, työpajoja  ja ideointitalkoita. Kaupunkien kulinaarista tarjontaa piristävä Ravintolapäivä tuo tapahtumansa  osaksi viikonlopun ohjelmaa lauantaina 4.2.

Senaatintorilla tehdään jäälyhtyjä.

Yksi Helsingin tapahtumapaikoista on Senaatintori ympäristöineen. Wonderwater Frozen Lights kutsuu kaikki yhteiseen jäälyhtytempaukseen lauantaina 4.2. Senaatintorille voi tuoda oman lyhtynsä,  joista tuomaristo arvioi ja palkitsee parhaat. Tapahtumassa nähdään myös suunnittelijoita luomassa jäälyhtyjä ja pohditaan yhdessä vedenkulutusta. Lämmitellä voi torin kupeessa sijaitsevassa designpääkaupungin omassa studiotilassa, jossa järjestetään työpajoja perjantaista sunnuntaihin.

Espoossa kannattaa suunnata vähintään WeeGee-taloon, jossa järjestetään toistakymmentä tapahtumaa ja työpajaa viikonlopun aikana. Lisäksi WeeGeelle avataan designpääkaupungin Espoon kohtaamispaikka, Muotoile Espoo! -näyttely. Koko perheen designviikonloppua vietetään myös Helsingin Annantalossa, jossa juhlitaan kuvittajien, kirjailijoiden ja lukumummojen johdolla.

Espoossa designviikonlopun tapahtumakeskuksena on WeeGee-talo.

Vantaalla keskeisenä kohtauspaikkana toimii Tikkurila, jossa järjestetään tapahtumia designpääkaupunkivuodeksi avatussa Vantaan Designikkunassa sekä muun muassa Heurekassa. Designpääkaupunkiviikonloppu ulotetaan lentokentällekin, jossa matkailijoille ja saattajille tarjotaan kiireetön hetki Keinutuolien kokoontumisajoissa.

Lentoasemalla on Keinutuolien kokoontumisajo.

Lahdessa ollaan avoimia ja ekologisia: lauantaina avautuu Ekolandia-näyttely sekä Cleandesign Center. Taitokeskus Velmassa kokoonnutaan lauantaina koko perheen voimin non-stop-työpajoihin ja Muotohuoltamolla on luvassa ohjelmaa koko viikonlopun.

Lahden Muotohuoltamo Vesijärvenkatu 7:ssä.

Tutustu muotoilijan työhön

Muotoilijoiden ja muotoilutoimistojen arkeen sekä juhlaan pääsee kurkistamaan useassa kohteessa. Tutustua voi niin yksittäisiin toimijoihin kuin kokonaisiin yhteisöihin – ja ilmaista apuakin on tarjolla: OpenHouseHelsingin Arkkitehtuuriklinikan vastaanotolla Artekissa SAFAn arkkitehdit auttavat akuuteissa tai kroonisissa suunnittelukysymyksissä. Helsingin Design Districtillä järjestetään työpajoja, avoimia ovia, ideointitalkoita ja näyteikkunanäyttely. Liikkeelle voi lähteä Dianapuistosta, jossa jaetaan alueen karttaa ja opastetaan alueen liikkeisiin. Lahdessa seikkaillaan Designer’s Streetillä, jossa viikonlopun teemana on kansainvälisyys.

Helsingin yliopiston Tiedekulma avautuu Aleksanterinkatu 7:ssä.

Muotoilukarnevaali antaa mahdollisuuden tutustua myös uusiin tiloihin. Helsingin yliopisto avaa perjantaina 3.2. kaikille avoimen Tiedekulman Helsingin keskustaan Aleksanterinkadulle. Viewmastersin uudessa tilassa Laboratoryssa valmistaudutaan lauantaina 4.2. ensimmäiseen näyttelyyn ja tarjotaan niin esteettisiä kuin kulinaarisia herkkuhetkiä. Myös Kampin kappelin rakennustyömaa avautuu yleisökierroksille lauantaina 4.2. Ennakkoilmoittautuneiden kierrokset opastaa kappelin pääarkkitehti Mikko Summanen.

Tumppurekka saapuu Narinkkatorille.

Osana designpääkaupungin tapahtumia Teurastamon Kellohalliin on avattu neljäksi kuukaudeksi ruuan ja designin tapahtumatila.

Designpääkaupunkiviikonlopun ohjelmasta löytyvät myös Tumppurekka Narinkkatorilla, skeittareiden designpääkaupunkiviikonloppu Kontulan Skeittihallissa, Muovon Sultsinabaari Herttoniemessä, Kääntöpöydän förskotti Pasilassa ja Teurastamon ruokakulttuurisauna. Myös lukuisat yritykset Nokiasta Fortumiin ja MTV3:sta Iittalaan avaavat muotoiluosaamisensa taustoja.

Ravintola Kääntöpöytä Pasilan veturitalleilla tarjoaa luomu- ja lähiruokaa.

www.wdchelsinki2012.fi.


Aiheet: , , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti