Umami muualla Facebook

Julkaistu 11. 11. 2015 Teksti Tiedotteet, kuvat Helsingin kaupunki Ei kommentteja Ajankohtaista

Joulukadun avajaiset Helsingissä 22.11.

Helsingin Aleksanterinkatu saa juhlavalaistuksensa 67. kerran, kun perinteiset joulukadun avajaiset järjestetään sunnuntaina 22. marraskuuta. Senaatintorilla avautuu Hyväntahdon tori kello 14. Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen sytyttää jouluvalot kello 16.

Avajaisjuhlinta päättyy lapsia hauskuuttavaan paraatiin, joka lähtee Senaatintorilta noin kello 16.10 ja kulkee ydinkeskustan halki. Paraatissa on tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana satumaisia tähtiä Suomen Kansallisbaletista.  Aleksanterinkadun jouluvalot ilahduttavat kaupunkilaisia tammikuun loppuun asti. Kuva Jussi Hellsten.

Joulukatu4

”Aleksin joulukatu kuuluu Helsingin ydinkeskustassa kauden tärkeimpiin tunnelmanluojiin ja on myös koko maan vanhimpia joulutraditioita. Avajaiset ovat vuodesta toiseen saaneet väen liikkeelle koko perheen voimin hakemaan hyvää joulumieltä”, kaupunginjohtaja Jussi Pajunen sanoo.

Tapahtuma alkaa Hyväntahdon torin herkuilla

Tapahtuma alkaa kello 14 hyväntekeväisyysjärjestöjen Hyvän tahdon torilla, jonka kojuista saa ostaa jouluisia herkkuja, kuten riisipuuroa, glögiä ja leivonnaisia.

joulukatu2

Tuomiokirkon portailla esitettävä ohjelma käynnistyy kello 15. Tilaisuutta juontaa ja yleisöä laulattaa 70. juhlavuottaan viettävä Peppi Pitkätossu yhdessä Maddaleena-nuken kanssa. Lisäksi portailla esiintyy Nuokun Sirkus 30 esiintyjän voimin.

Avajaisohjelman artistitähtinä nähdään Diandra ja Pepe Willberg noin kello 15.30.

Joulupukki ja kaupunginjohtaja Jussi Pajunen saapuvat Senaatintorille HKL:n museoraitiovaunulla, jonka kyydissä myös Helsingin Lastenklinikan Osasto 10:n lapset saapuvat tapahtumaan. Ohjelmaan kuuluvat perinteiden mukaisesti Pelastusarmeijan joulupatakeräyksen siunaus ja Tuomiokirkkoseurakunnan tervehdys. Tilaisuus huipentuu kaupunginjohtajan sytyttäessä jouluvalot kello 16 ja Joulupukin tuodessa terveisensä Korvatunturilta.

Jouluparaatissa tänä vuonna myös Suomen Kansallisbaletti

Valojen sytyttyä jouluparaati aloittaa matkansa ydinkeskustan halki jakaen joulumieltä Aleksanterinkadun, Mannerheimintien ja Pohjoisesplanadin varrelle kerääntyneelle yleisölle kello . Tämän vuoden uusina tähtinä kulkueessa on mukana Suomen Kansallisbaletin näyttävä monen kymmenen hengen ryhmä. Ja tietysti paraatin kruunaa Joulupukki tonttuineen.

Kulkueessa on jälleen mukana myös ratsupoliisit, Tuomiokirkkoseurakunnan päiväkerhon pikkuenkeleitä, eläinhahmoja, koiria, museopaloautoja sekä pelastuslaitoksen nykykalustoa, mikäli ne eivät ole hälytystehtävissä. Ohjelmassa esiintyneet Peppi Pitkätossu, Maddaleena ja Nuokun Sirkus sekä Hyvän tahdon torin vapaaehtoiset liittyvät kulkueeseen, samoin joulukuussa pelattavien nuorten MM-jääkiekon ja Ringetten edustajat sekä 12-henkinen rumpuryhmä WeDrumAsOne.

Aleksin joulukadun avajaistapahtuman järjestää Helsinki City Markkinointi ry yhteistyössä Helen Oy:n ja Helsingin kaupungin kanssa.

”Welcome to Christmas City Helsinki” -video Visit Helsinki YouTube-kanavalla

Helsinki City Markkinointi ry on ydinkeskustan kiinteistöomistajien, yritysten ja Helsingin kaupungin voittoa tuottamaton yhteistyöelin, jonka tavoitteena on lisätä keskustan elävyyttä ja vetovoimaa.


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti