Umami muualla Facebook

Julkaistu 11. 4. 2012 Teksti Tiedotteet, kuvat /kuva Tim Brightmore Ei kommentteja Ajankohtaista

Method Putkisto täyttää 20 vuotta

Method Putkisto on opetustekniikka ja harjoittelumenetelmä. Sen tavoitteena on oman kehon tasapaino, oman kehon tuntemus ja liikkumisen vapaus. Tulokset voi mitata vahvasta ja toiminnallisesta keskivartalosta sekä taidosta itse korjata kehon syväänkin juurtuneita virheasentoja. MP-opetustekniikkaa opetetaan Method Putkisto Instituutissa.

Method Putkisto -harjoitteiden laadun varmistamiseksi ja tulosten ja turvallisuuden takaamiseksi Method Putkisto ja Method Putkisto Pilates -tunteja voivat antaa vain rekisteröidyt Method Putkisto ja Method Putkisto Pilates -ohjaajat. Method Putkisto Instituutin kouluttamia ohjaajia on tällä hetkellä noin 70 ympäri Suomen.

Method Putkiston kehittäjä Marja Putkisto vierailee lauantaina 14.4. Elina Pihlajamäen Method Putkisto Pilates Studiolla Jyväskylässä. Vierailu on osa juhlakiertuetta, jonka aikana Marjan opetukseen voi tutustua eri paikkakunnilla ympäri Suomen. Jyväskylässä Marja Putkisto tarjoaa kaksi yleisökurssia ja haastattelee ohjaajakoulutukseen hakijoita.

Seuraava ohjaajakoulutus Suomessa alkaa elokuussa 2012. Koulutukseen voi hakea www.methodputkisto.com -sivujen kautta. Jyväskylän ohjaajahaastatteluihin on vielä aikoja vapaana.

Method Putkisto

Method Putkiston perusajatuksena on pidentää tarkasti kehon lyhyet ja kireät lihakset, jolloin keho vapautuu takaisin sen neutraaliasentoon. Neutraaliasennon hallinta on kaikkien onnistuneiden fyysisten suoritusten perusta.

Method Putkisto -metodi perustuu systemaattisiin, oman kehon ehdoilla eteneviin ja hyvin koulutettujen ohjaajien opastuksella tehtäviin harjoituksiin. Harjoitukset edistävät yksilöllisesti ihmisen mekaanisen ja fysiologisen rakenteen mahdollistamaa liikkumiskykyä muokaten samalla jokaisen omaa rakennetta kohti yksilöllistä ihannetta. Harjoittelu perustuu erityisesti kehon keskeisten syvien kudosten luoman perustan vahvistamiseen ja liikkumiskyvylle olannaisten lihas-, jänne- ja nivelrakenteiden sekä niiden säätelyn kehittämiseen lähinnä toiminnallisesti mielekkäissä asennoissa ja liikkeissä.

Huippu-urheiluun Method Putkistoa

Helsingin Jokerit otti vuoden alussa Method Putkisto Huippuliikkuja -ohjelman harjoitusohjelmaansa. MP Huippuliikkuja-ohjelma mahdollistaa urheilijoiden kehittymisen silloinkin kun tuntuu, että maksimi on saavutettu. Yhteistyön tavoitteena on saada jokaisen yksittäisen pelaajan kehon koko potentiaali käyttöön ja näin parantaa koko joukkueen liikkuvuutta ja pelituloksia. MP harjoittelulla pyritään ennaltaehkäisemään vammoja, nopeuttamaan palautumista sekä hallitsemaan stressiä.

Marja Putkisto

Marja Putkisto toimii Method Putkisto Finland Oy:n johtajana ja MP Instituutin ohjaajakoulutksen vastaavana kouluttajana sekä Suomessa, että Isossa-Britanniassa.  Useita kansainvälisiä kunniamainintoja saavuttanut Method Putkisto viettää kuluvana vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan.

Kuva: Marja Putkisto Tim Brightmoren kuvaamana.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti