Umami muualla Facebook

Julkaistu 11. 12. 2012 Teksti Tiedotteet, kuvat /kuva Viron matkailun edistämiskeskus Ei kommentteja Ajankohtaista

Parhaat vinkit lumoavaan joulunaikaan Virossa

Viro tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa jouluaikaan. Koe Tallinnan joulumarkkinat ja perinteiset kirkkokonsertit, suuntaa makumatkalle Viron parhaisiin ravintoloihin tai vietä perheloma Viron maaseudulla. Katso vinkit ympäri maata adventtiaikaan, jouluun ja välipäiville sekä uudenvuodenaattoon.

1. Nauti jouluglögit Tallinnan Raatihuoneen torilla ja lumoudu jouluisesta kaupungista

Tallinnan perinteiset joulumarkkinat Raatihuoneen torilla tarjoavat mahdollisuuden nauttia pittoreskin Vanhankaupungin jouluisesta tunnelmasta ja vaikkapa istahtaa alas nauttimaan jouluglögeistä kesken kävelykierroksen. Joulumarkkinoilta löydät ainutlaatuiset lahjat pukinkonttiin ja perinteisiä herkkuja joulunajan tuomisiksi. Markkinat ovat avoinna päivittäin 24.11.2012 – 8.1.2013.

2. Viiletä joulutunnelmaan Harjukadun luistinradalla

Yksi maailman kauneimmista luistinradoista löytyy Tallinnan Harjukadulta, jossa vierailija pääsee pyörähtelemään Vanhankaupungin upeissa puitteissa. Omia luistimia ei tarvita mukaan, sillä luistimia vuokrataan paikan päällä. Luistinradalla on myös oma kahvila.

3. Eläydy entisajan jouluun ulkomuseossa

Vain 15 minuutin päässä Tallinnan keskustasta sijaitsee Viron ulkomuseo, jossa järjestetään joulukylä 14.–16.12. Joulukylä herättää henkiin aidon vanhan ajan joulun ja tarjoaa mahdollisuuden tutustua kiinnostaviin joulunviettotapoihin eri aikoina. Rannikkokansan museossa Tallinnan lähellä Viimsissa pääsee 2.12.-6.1. tutustumaan jouluun kalastajakylässä. Perinteisiä tuotteita esittelevät rannikkokansan joulumarkkinat järjestetään 15.12.

4. Virittäydy talviseen tunnelmaan konsertissa

Tunnettu virolainen kamarimusiikkiorkesteri HortusMusicus järjestää sarjan joulukonsertteja niin kirkoissa kuin omassa Väravatornissaan. Tutustu konserttiohjelmaan osoitteessa www.concert.ee.
Viron kansallinen sinfoniaorkesteri esittää joulukonserteissaan 13.–14.12. perinteistä joulumusiikkia Estonian konserttisalissa. Illan vieraana vähän aikaa sitten maailmanympärimatkalta palannut rakastettu virolainen ohjaaja, näyttelijä ja säveltäjä Jaan Tätte.
Viron Kansallinen mieskuoro järjestää joulukonsertin Johanneksen kirkossa (Jaanikirik) 22. joulukuuta. Joulupäivänä Viron käsikello-orkesteri Arsis esiintyy Estonian konserttisalissa. Tapaninpäivänä puolestaan kuullaan Tallinnan poikakuoroa Nigulisten kirkossa. Lue tarkemmat tiedot konserteista osoitteessa www.concert.ee.
Tammikuussa Tallinnassa soi fuuga: Tallinnnan II Bach -musiikkifestivaalit järjestetään 1.-7-1.

5. Lumoudu maailmantähdistä

Kuulu brittiläinen viulistilahjakkuus Vanessa Mae esiintyy Saku Suurhallissa 14.12. Vanessa Mae tunnetaan erityisesti emotionaalisesta ja virtuoosimaisesta esiintymisestään ja upeista tulkinnoistaan.
Saku Suurhallissa on tarjolla myös balettia: Moscow City Ballet saapuu esittämään joulupäivänä Joutsenlampi-baletin. Luvassa upea klassikko mestaritanssijoiden tulkitsemana!

6. Syö hyvin!

Viron parhaita ruokapaikkoja löytyy paitsi Tallinnasta myös ympäri maata. Eesti Maitsed -sivusto on listannut 50 Viron parasta ruokapaikkaa:

7. Antaudu sadun vietäväksi klassikkobaleteissa

Talven taikaan kuuluu klassikkobalettien lumo. Joulukuussa Tšaikovskin rakastetun jouluklassikon Pähkinänsärkijän voi nähdä sekä Viron kansallisoopperassa Tallinnassa että Tarton Vanemuine-teatterissa.

8. Tutustu talviseen Tarttoon

Yliopisto- ja kulttuurikaupunkina tunnettu Tartto muuttuu joulukuussa taianomaiseksi ja tapahtumatäyteiseksi joulusatumaaksi. Tänä vuonna on joulu Tartossa paljolti musiikkipainotteinen.

9. Koe piparkakkumaniaa!

Mielikuvituksekkaita piparkakkuja ja kaikki rakastetusta jouluherkusta! Piparkoogimaania -näyttely pureutuu jouluisen pikkuleivän olemukseen 18. joulukuuta 2012–18. tammikuuta 2013, Design- ja arkkitehtuurigalleriassa (Pärnu mnt 6, Tallinna).

10. Hiihdä ja antaudu hemmoteltavaksi Viron talvipääkaupungissa

Tarton eteläpuolella sijaitseva Otepää on Viron talvipääkaupunki, joka tarjoaa samassa paketissa kulttuuria, luontoa ja urheilua – täydellinen paketti aktiiviselle perhelomalle. Otepäässä sijaitsevat Tehvahdin ja Käärikun hiihtostadionit. Käärikulta saa alkuunsa 14 kilometrin pituinen Kekkosen reitti, jonka presidentti Urho Kekkonen hiihti Otepään vierailunsa aikana vuonna 1964. Otepään talviurheilumuseossa voi myös tutustua kyseisen vierailun arkistopätkään. Nykyään suurin Otepäässä järjestettävä urheilutapahtuma on 63 kilometrin pituinen Tarton hiihtomaraton, joka hiihdetään jo 42. kertaa 17.2.2013. Kokeile hiihtoretken päätteeksi virolaista savusaunaa ja virkistävää avantouintia. Talviloman kruunaa rentoutuminen Pühajärven kylpylässä.


Aiheet: , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti