Umami muualla Facebook

Julkaistu 3. 7. 2013 Teksti Tiedotteet, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ajankohtaista

Rauhallisin mielin kesälomareissuun

POP Vakuutuksessa henkilö- ja kotivakuutuksista vastaava tuotepäällikkö Krista Orassaari jakaa parhaat vinkkinsä turvalliseen kesälomailuun.

Suomalaiset suuntaavat heinäkuussa jälleen sankoin joukoin matkoille niin lähikonnuille kuin kaukomaillekin. Ennen matkaan lähtöä kannattaa kuitenkin käydä läpi POP Vakuutuksessa henkilö- ja kotivakuutuksista vastaavan Krista Orassaareen kokoama vinkkilista.

– Jos tekee vuodessa vähintään pari vapaa-ajan matkaa kotimaassa tai ulkomailla, helpoin ja edullisin tapa suojata itsensä matkan riskeiltä on ostaa jatkuvasti voimassa oleva matkavakuutus. Näin ei tarvitse erikseen miettiä, onko vakuutus voimassa vai ei, Orassaari muistuttaa.

Orassaari kehottaa myös jokaista matkailijaa tutustumaan hankkimansa matkavakuutuksen sisältöön hyvissä ajoin ennen matkaa.

– Ennen matkalle lähtöä kannattaa tarkistaa, onko vakuuttanut itsensä lisäksi myös matkatavaransa. Matkavakuutusten kattavuudessa ja ehdoissa voi olla suuriakin eroja. Esimerkiksi POP Vakuutuksen matkavakuutukseen kuuluu kattavan henkilö- ja matkatavaraturvan lisäksi ainutlaatuinen luonnonilmiöturva. Se korvaa ennalta-arvaamattomien luonnonilmiöiden, kuten tsunamin tai tuhkapilvien, aiheuttamat ylimääräiset matka- ja majoituskulut, jotka liittyvät alkuperäiseen matkakohteeseen tai kotiin pääsyyn. Lisäksi vakuutukseen sisältyy kriisiterapiaturva, joka korvaa viisi kertaa psykoterapiaa vakavan kriisin kohdanneille matkailijoille, Orassaari kertoo.

Ulkomaiden lisäksi kaikki matkavakuutukset ovat voimassa Suomessa, kun matkakohde on yli 50 kilometrin päässä kodista, työ- tai opiskelupaikasta tai vapaa-ajan asunnosta. Matkavakuutus ei ole voimassa, kun liikutaan edellä mainittujen paikkojen välillä. Vakuutus ei myöskään ole voimassa vakuutetun kanssa samassa taloudessa asuvan henkilön omistamalla asunnolla tai vapaa-ajan asunnolla eikä näiden paikkojen välisillä matkoilla matkan pituudesta riippumatta.

Orassaaren vinkit matkaa suunnittelevalle

Ennen matkaa

1) Tarkista, että sinulla on voimassa oleva passi, henkilökortti ja tarvittaessa viisumi matkakohteesta riippuen. Ulkomaille suuntaavan automatkailijan kannattaa tarkistaa vakuutusyhtiöstä, onko ajoneuvon vakuutus voimassa koko suunnitellulla reitillä ja tarvitaanko kyseissä maissa green cardia. Ota kaikista tärkeistä dokumenteista kahdet kopiot, joista yhdet otat matkalle mukaan ja toiset jätät lähisukulaisille. Muista myös ilmoittaa lähiomaisillesi matkasta.

2) Huolehdi, että matkavakuutuksesi on voimassa riittävän ajan. Jotta matkan peruutusturva olisi voimassa, tulee matkustajavakuutuksen olla otettuna ennen kuin peruuntumisen syy on ilmennyt, kuitenkin viimeistään kolme vuorokautta ennen matkan alkamista.

3) Muista ottaa matkalle mukaan matkustajavakuutuskortti ja/tai englanninkielinen vakuutustodistus. Hyvä idea on myös ottaa kyseisistä dokumenteista kuva kännykkään. Talleta myös matkahätäpalvelun puhelinnumero matkapuhelimeesi.

4) Jos matkasi suuntautuu EU- tai ETA-maihin tai Sveitsiin, hanki Kelasta eurooppalainen sairaanhoitokortti. Kortilla saat sairaanhoitoa samaan hintaan kuin kyseisen maan kansalaiset.

5) Jos aiot matkasi aikana kilpaurheilla tai harrastaa tai kokeilla riskialttiita lajeja, kuten laitesukellusta tai varjoliitoa veneen perässä, tarkista, että matkustajavakuutuksesi on voimassa kyseisissä toiminnoissa.

6) Jos sinulla on perussairauksia, tarkista, millaisen turvan vakuutuksesi tarjoaa äkillisen hoidon varalta. Muistathan varata myös riittävästi lääkkeitä siltä varalta, että paluu jostakin syystä myöhästyy.

7) Pakkaa arvotavarat käsimatkatavaroihin. Varmista, että matkatavaroiden vakuutusmäärä on linjassa matkatavaroiden arvon kanssa.

8) Varaa matkalle mukaan luottokorttien lisäksi aina myös käteistä.

9) Jos vuokraat talon tai auton, tutustu aina huolellisesti vuokrausehtoihin.

10) Huolehti asianmukaisesta rokotesuojasta.

Matkalla

1) Jos aiot vesille, kannattaa elektroniikka pakata vedenpitäviin suojapusseihin

2) Älä pidä koskaan kaikkia rahoja tai kortteja mukanasi. Muista säilyttää arvotavarat hotellin tallelokerossa ja pyydä myös hotellilta todistus niiden tallettamisesta.

3) Muista säilyttää käyttämäsi urheiluvälineet lukittuina julkisilla paikoilla.

4) Mikäli matkapuhelimesi tai lompakkosi varastetaan, muista viipymättä ilmoittaa varkaudesta operaattorille ja/tai luottokorttiyhtiöille.

5) Ilmoita aina välittömästi poliisille mahdollisista varkauksista ja pyydä kopiot rikosilmoituksista vakuutusyhtiötä varten.

6) Autoillessasi punnitse tarkkaan, kannattaako pysähtyä auttamaan esimerkiksi tien varrella apua viittovia autoilijoita. Tienvarsirikollisuus on yleistynyt voimakkaasti. Pysähtymisen sijasta ilmoita avuntarpeesta viranomaisille.

7) Ota sairaus- tai onnettomuustapauksissa yhteys vakuutusyhtiön hätäpalveluun, joka auttaa matkailijoita ympäri vuorokauden.

8) Jos teet lomaltasi esimerkiksi Facebook-päivityksiä, pidä huoli, että yksityisyysasetuksesi ovat kunnossa. Avoin Facebook-profiili ja lomapäivitykset ovat täydellinen vinkki varkaille.

POP Vakuutus on verkossa toimiva vakuutusyhtiö, joka tarjoaa selkeitä ja kilpailukykyisiä vakuutuksia henkilöasiakkaille. Valikoimaan kuuluvat kaikki tavallisimmat henkilöasiakkaan tarvitsemat vahinkovakuutustuotteet, jotka liittyvät henkilöihin, ajoneuvoihin tai kiinteistöihin. POP Vakuutus on Suomen Vahinkovakuutus Oy:n aputoimi- ja markkinointinimi. Yhtiön omistaa POP Pankki -ryhmä. Yhtiön toimintaa valvoo Finanssivalvonta.


Aiheet: , ,

Kirjoita kommentti