Umami muualla Facebook

Julkaistu 22. 10. 2012 Teksti Tiedotteet, kuvat Specsavers Ei kommentteja Ajankohtaista

Suomen sähäkin silmälasimalli 2012

Suomen sähäkin silmälasimalli 2012 on Minna Mäenpää Seinäjoelta. Toiseksi kilpailussa sijoittui Amanda Essén Paraisilta ja kolmanneksi Jasmin Majander Porvoosta. Optikkoketju Specsaversin suuren suosion kerännyt silmälasimallikilpailu järjestettiin Suomessa tänä vuonna jo viidettä kertaa. Kymmenen näyttävää finalistia kilpaili Suomen sähäkimmän silmälasimallin tittelistä ja upeista palkinnoista Helsingin Messukeskuksessa Muotimessujen avajaisiltana.

(Vasemmalla kilpailun kakkonen, Amanda Essén Paraisilta, voittaja Minna Mäenpää Seinäjoelta sekä kolmanneksi sijoittunut Jasmin Majander Porvoosta. Kuva: Pasi Salminen)

Suomen sähäkin silmälasimalli -kilpailu on maailman ensimmäinen ja ainoa mallikilpailu, jossa kannustetaan käyttämään silmälaseja tyylikeinona ja innostetaan kantamaan pokia rohkeasti. Edustavan ulkonäön lisäksi kilpailussa valttia ovat persoonallisuus, sanavalmius sekä ennen kaikkea positiivinen ja sähäkkä asenne. Tämän vuoden kilpailu keräsi yli 500 hakemusta eri puolilta Suomea, joista kärkikymmenikkö pääsi mukaan Suomen finaaliin.

Viehättävän Minnan persoonalliset kasvot ja säteily lavalla nostivat hänet tuomariston suosikiksi. Tuomaristo joutui pohtimaan päätöstään kuitenkin aivan viime minuuteille saakka, sillä koko finalistikymmenikkö loisti catwalkilla. Voittajaksi selvinnyt seinäjokelainen, 16-vuotias Minna bongattiin mukaan kilpailuun paikallisesta Specsaversin myymälästä kesken ostosreissun.

– Nyt on ihan uskomaton fiilis! Mukana oli todella hyviä kilpailijoita ja meillä oli niin kiva porukka. Olin catwalkilla ensimmäistä kertaa ja lavalle nouseminen kyllä jännitti aika paljon, Mäenpää sanoo.

Kilpailussa mukana kannustivat Specsavers Optikko Seinäjoen yrittäjät Anssi Kivistö ja Hanna Rautava. Kuva: Pasi Salminen

Urheilullinen Minna saa palkinnoksi sopimuksen mallitoimisto Portfolion kanssa sekä matkan Lontoossa järjestettävään Nordic Spectacle Wearer of the Year -tapahtumaan. Pohjoismaiden sähäkin silmälasimalli 2012 valitaan Lontoossa järjestettävien kuvausten perusteella, ja tuomarointiin osallistuu kilpailun keulakuva, huippumalli Helena Christensen. Pohjoismaisen kisan voittaja lennätetään New Yorkiin mallikansiokuvauksiin, joissa mallikuvat ottaa valokuvaajanakin tunnettu Helena Christensen.

Minna hurmasi huipputuomariston

Finaalin tuomaristo koostui kuudesta tyylin ja muodin piinkovasta ammattilaisesta. Mukana olivat mallimaailman monitoiminainen Janina Fry, legendaarinen taiteilija Pirkko Mannola, Suomen huippumalli haussa -ohjelmasta tuttu mediapersoona Anne Kukkohovi, vaatesuunnittelija Katri Niskanen, tv-kasvo ja tyylitaituri Arman Alizad sekä mallitoimisto Portfoliota luotsaava Marita Hakala.

Ylärivissä Arman Alizad, kilpailun voittaja Minna Mäenpää ja Anne Kukkohovi. Alarivissä Marita Hakala, Janina Fry, Pirkko Mannola ja Katri Niskanen. Kuva: Pasi Salminen

– Näyttävä Minna otti lavan omakseen ja hurmasi tuomariston nuoresta iästään huolimatta. Kokonaisuus on tärkeä, mutta joskus yksityiskohdat voivat valloittaa sydämen – itse ihastuin Minnan persoonallisiin kulmakarvoihin. Hänellä on mielestäni hyvät mahdollisuudet pärjätä mallimaailmassa, Kukkohovi kommentoi Minnan voittoa.

Finalistien stailauksesta vastasi Suomen ykkösstylistehin kuuluva Teri Niitti, ja finalistien kasvoilla esiteltiin myös brittiläisen tyyliguru Gok Wanin kehysmallisto. Finalistit tekivät vaikutuksen myös tuomaristossa istuneeseen Arman Alizadiin.
– Olin vaikuttunut siitä, kuinka itsevarmoja finalistit olivat lavalla, vaikka harvalla oli aiempaa mallikokemusta. Finalisteista näki, että he todella nauttivat esiintymisestä ja tapahtuma oli tunnelmaltaan todella rento ja lämmin, Alizad kertoi finaalin jälkeen.

Aira Samulinista Vuoden Poka

Suomen sähäkin silmälasimalli -kilpailun yhteydessä on perinteisesti valittu myös Suomen valovoimaisin silmälaseja käyttävä

Aira Samulin on Vuoden Poka 2012. Hän lahjoittaa palkintosumman vanhus- ja mielenterveystyöhön.

julkisuuden henkilö, eli Vuoden Poka. Tänä vuonna kisassa tehtiin historiaa, sillä suomalaiset äänestivät voittoon ensi kertaa naispuolisen silmälasijulkkiksen, viihdetaiteilija Aira Samulinin.

– Tämähän on miellyttävä yllätys! Hienoa kuulla, että suomalaiset ovat seuranneet silmälasivalintojani näin tarkkaan. Näen kyllä aivan hyvin ilman lasejakin, minulle pokat ovat asuste ja käsittelen niitä kuin koruja. Pokat ovat efekti – niillä saa kasvoille piristystä, muotoa ja ilmettä, voitosta ilahtunut Samulin kommentoi.

Vuoden Poka -äänestyksen voittaja saa lahjoittaa 1 000 euroa valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen. Myös yrittäjänä ja aktiivisena vapaaehtoistyöntekijänä toimiva taiteilija antaa palkintosumman Aira Samulinin säätiön vanhus- ja mielenterveystyöhön.

Aiempina vuosina Vuoden Pokaksi on äänestetty tv-kasvo Teuvo Loman, pop-tähti Antti Tuisku, tyylitaituri Jorma Uotinen sekä viihteen moniottelija Simo Frangén. Kisa on kerännyt joka vuosi suuren äänimäärän ja osoittaa, että silmälasien käyttö on muuttumassa entistä suositummaksi sekä nuorten että vanhempien käyttäjien keskuudessa.

Specsavers Spectacle Wearer of the Year -kilpailu järjestetään tänä vuonna yhteensä kahdeksassa maassa, jotka ovat Australia, Iso-Britannia, Irlanti, Ruotsi, Norja, Tanska, Hollanti ja Suomi. Järjestyksessään viidestoista Spectacle Wearer of the Year -kilpailu on maailman ensimmäinen silmälasimallikisa ja sen tarkoituksena on rohkaista ihmisiä käyttämään silmälaseja asusteena, osana omaa tyyliä ja persoonaa.

Specsavers Optical Group on maailman suurin yksityinen optisen alan yhtymä, jolla on yli 1 400 optikkoliikettä Iso-Britanniassa, Irlannissa, Alankomaissa, Espanjassa, Australiassa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa ja Uudessa-Seelannissa. Yhtymän kokonaisliikevaihto oli vuonna 2011 1,7 miljardia euroa. Optikot Doug ja Mary Perkins perustivat Specsaversin vuonna 1984, ja se on edelleen perheyritys. Suomessa Specsavers aloitti heinäkuussa 2007, ja ketju on tähän mennessä avannut noin yhdeksänkymmentä Specsavers Optikko -liikettä, joista suurin osa on paikallisten yrittäjien omistuksessa.


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti