Umami muualla Facebook

Julkaistu 18. 4. 2015 Teksti Tiedotteet, kuvat /kuva Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ajankohtaista

Suomalaiset hyviä englannin osaamisessaan

EF Education First -koulutusyhtiön julkistaman raportin mukaan suomalaiset ovat englannin osaamisessaan maailman neljän parhaan maan joukossa. Raportti perustuu kielitesteihin 750 000 aikuisen kesken 63 maassa. EF EPI -indeksi kertoo englannin osaamisesta niissä maissa, joissa se ei ole äidinkieli.

Suomalaiset menestyivät mainiosti sijoittuen tutkimuksessa neljänneksi. Suomea parempi englannin osaamistaso on Tanskassa, Alankomaissa ja Ruotsissa. Tutkimus toteutettiin nyt kolmatta kertaa. Aiempiin vuosiin verrattuna suomalaisten sijoitus on parantunut.

“Me Suomessa opimme englantia jo varhaisesta kouluiästä lähtien, mikä antaa meille hyvät kantimet työelämään.”, sanoo EF Corporate Solutionsin Country Manager Laura Häkkinen.

Tutkimuksen työelämää käsittelevässä osuudessa Suomi jää viidenneksi, Norjan kiilatessa neljännelle sijalle. Huomiota herättää erityisesti se, että suomalaisessa yritysmaailmassa keskijohto osaa paremmin englantia (68,44 pistettä) kuin ylin johto (62,09 pistettä).

Toimialakohtaisessa vertailussa parhaiten menestyivät konsultoinnin, lainopillisen- ja matkailualan ammattilaiset. Osaaminen oli hieman heikompaa – kuitenkin kansainvälistä keskiarvoa parempaa – energian, terveydenhuollon ja teollisuuden toimialoilla.

”Kommunikointitaidoilla on suuri merkitys suomalaisten yritysten kansainvälisen menestyksen ja kasvun kannalta. Englannin kielen hyvä taso tukee yritystemme liiketoimintaa, avaa uusia mahdollisuuksia ja parantaa niiden kykyä menestyä.” sanoo Laura Häkkinen.

”Yritysten olisi hyvä näinä vaikeinakin aikoina ennakoivasti miettiä henkilöstönsä kansainvälisen kommunikaation tarvetta ja ymmärtää, että englannin kielen oppiminen on pitkäjänteistä ja tavoitteellista toimintaa. Systemaattisella yrityksen kielistrategialla varmistetaan, että suhdanteiden muuttuessa ollaan jo askeleen edellä kilpailijoita, matkalla kansainvälisille markkinoille.”

”On myös hyvä miettiä, mitkä ovat konkreettiset kielitaidottomuuden kustannukset yritykselle. EPI ja EPI-c raporttien tutkimustulokset ovat toki positiivista luettavaa meille suomalaisille, sillä suurin osa yrityksistä näkee englannin kielitaidon yhtenä strategisena ydinosaamisalueena,” Laura Häkkinen jatkaa.

Myös Nordealla tiedostetaan englannin kielen tärkeys:

”Nordean yhteinen konsernikieli on englanti. Meille on erittäin tärkeää, että henkilöstömme kaikissa maissa pystyy kommunikoimaan niin paikallisella kielellä kuin jakamaan englanniksi tietoa yli maantieteellisten rajojen. Yhteinen kielivalinta tukee myös visiotamme olla vahva eurooppalainen pankki joka luo merkittävää arvoa asiakkailleen ja
omistajilleen ja joka on tunnettu osaavasta henkilöstöstään. Olemme Nordeassa panostaneet työntekijöidemme englannin kielen opintoihin jo pitkään ja parantunut osaaminen korreloi myös liiketoiminnan tulosten kanssa, sanoo Antti Tainio, Head of Nordic HR operations”.

Pankkitoimialaa tutkivassa EPI-c raportin osiossa Suomi sijoittui kuudenneksi parhaaksi.

Englannin taidot ‒ 10 kärki maailmassa


EF EPI 2014 rankings

Maa Pisteet

Tanska 69,30

Alankomaat 68,99

Ruotsi 67,80

Suomi 64,40

Norja 64,33

Puola 64,26

Itävalta 63,21

Viro 61,39

Belgia 61,21

Saksa 60,89


Aiheet:

Kirjoita kommentti