Umami muualla Facebook

Julkaistu 28. 5. 2010 Teksti Tiedotteet Ei kommentteja Ajankohtaista

Suomen Kuluttajaliitto varoittaa KOIRATUOTE.FI -verkkokaupasta

Suomen Kuluttajaliitto ry 28.05.2010 kello 13.39

Suomen Kuluttajaliittoon on tullut runsaasti valituksia koiratuote.fi -nimisestä verkkokaupasta, joka toimii osoitteessa www.koiratuote.fi.

Kuluttajapalautteen mukaan tuotteet pitää maksaa ennakkoon, mutta tilattuja ja maksettuja tuotteita ei kuukausien odottelusta huolimatta ole toimitettu.

Kuluttajien yhteydenottojen jälkeen osalle on luvattu palauttaa rahat, mutta lupauksista huolimatta rahoja ei ole palautettu. Osa kuluttajista ei myöskään ole saanut liikkeeseen yhteyttä puhelimitse eikä sähköposteihin ole vastattu. Valitusten mukaan kuluttajat eivät ole saaneet tavaroita eivätkä rahojaan takaisin.

Kuluttajansuojalain lähtökohtana on se, että tavarat maksetaan vasta kun ne on toimitettu ja kuluttajalla on ollut mahdollisuus tarkastaa toimituksen oikeellisuus. Kuluttajan ensisijainen keino tavaran virhetilanteessa on pidättäytyä maksusta virhettä vastaavalta osalta. Suomen Kuluttajaliitto pitää kohtuuttomana ehtoa, jonka mukaan tavara on aina maksettava etukäteen.

Toisin kuin tavanomaisessa kaupankäynnissä, etämyynnissä on laissa asetettu takaraja tuotteen toimitukselle. Jos toimitusajasta ei ole muuta sovittu, tuote pitää toimittaa tilaajalle viimeistään 30 päivän kuluttua tilauksesta. Jos toimitus viivästyy ja hinta on maksettu, rahat on palautettava tuon 30 päivän kuluessa.


Aiheet:

Kirjoita kommentti