Umami muualla Facebook

Arkisto

Kaikki artikkelit uusimmasta vanhimpaan sivu 2

  1. Kuikka, mystinen alkulintu

    Julkaistu 22. 6. 2017 Jyrki Leskinen 2 kommenttia Luonto ja vapaa-aika

    Kuikka on sulavalinjainen, vesielämään sopeutunut lintu, joka pikkukalojen, useimmiten ahventen, lisäksi syö jonkin verran äyriäisiä ja muita vesistöjen pohjaeläimiä. Pesimäjärven veden puhtaus ja kirkkaus onkin linnulle elinehto.

  2. Kesäisen Tallinnan houkutuksia

    Julkaistu 21. 6. 2017 Virpi Kurjenlento Ei kommentteja Luonto ja vapaa-aika

    Nyt suunta kesäiseen Tallinnaan. Tallinna tarjoaa selvästi enemmän viipymisen arvoisia kohteita kuin ennen.

  3. Kotijuusto on kesäherkkua

    Julkaistu 21. 6. 2017 Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Kotijuusto kuuluu myös kesään. Voit maustaa sen halutessasi tuoreilla yrteillä, tillillä, persiljalla ja/tai ruohosipulilla, niistä juusto saa kesäistä makua.

  4. Viili on perinteistä kesäruokaa

    Julkaistu 20. 6. 2017 Umami 2 kommenttia Ruoka ja juoma

    Itse valmistettu viili on hyvää, perinteistä kesäruokaa.

  5. Iki-ihana mutakakku

    Julkaistu 19. 6. 2017 Mervi Melasniemi 2 kommenttia Ruoka ja juoma

    Mutakakku on yksi helpoimmin valmistettavia suklaaherkkuja.

  6. Lintumaailman iloisia perhetapahtumia

    Julkaistu 19. 6. 2017 Jyrki Leskinen Ei kommentteja Luonto ja vapaa-aika

    Sorsa- tai telkkäpesueen juuri kuoriutuneet poikaset ovat kuin pieniä korkkeja veden pinnalla, ja seuraavat emoaan tiiviissä muodostelmassa. Ne napsivat syötävää veden pinnalta ja tekevät lyhyitä sukelluksia hakien ravintoa myös pinnan alta. Nokikanavanhemmat (Fulica atra) syöttävät alkuun poikasiaan, ja ojentavat välillä liian hanakasti kerjäävää jälkeläistään, muistuttaen tasapuolisuudesta syöttövuoroissa.

  7. Parsaa ja tomaattipestoa

    Julkaistu 16. 6. 2017 Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Herkutellaan parsalla!

  8. Ikihyvä tomaatti-sipulisalaatti

    Julkaistu 15. 6. 2017 Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Kesällä tomaatti-sipulisalaatti on parhaimmillaan ja sitä kannattaa tehdä usein, kun tomaatit ovat kypsiä ja siksi erityisen maukkaita.

  9. Juhannuksen parhaat ruoat

    Julkaistu 15. 6. 2017 Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Juhannus on meille suomalaisille juhla, jolloin mennään maalle rentoutumaan, nauttimaan hyvästä ruoasta ja hehkeimmillään olevasta luonnosta.

  10. Feta-broilerisalaatti

    Julkaistu 14. 6. 2017 Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Meillä salaatit valmistetaan usein siitä, mitä kaapeista löytyy. Näin kävi nytkin, kun edellisenä päivänä oli syöty grillattua broileria.