Umami muualla Facebook

Artikkelit sivu 3

  1. Mantelikuorrutettu appelsiinilohi

    Julkaistu 5. 9. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Mantelikuorrutettu appelsiinilohi on jännästi suolaisen makeaa. Tarjoa sen kanssa esimerkiksi tuorepestolla maustettua perunamuusia.

  2. Toscakakku

    Julkaistu 5. 9. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Toscakakku on kaikille sodanjälkeen syntyneille hyvin tuttu klassikkoleivonnainen. Omassa lapsuudessani sitä leivottiin usein kahvipöytään. Nyt rupesi tekemään mieli kyseistä kakkua ja leivoinkin sen kädenkäänteessä päiväkahville.

  3. Leivo herkkuja syksyn omenasadosta

    Julkaistu 5. 9. 2019 Teksti Sirkka Hirvonen Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Syksyn omenasato on ennätyksellisen runsas ja omenia riittää nyt sekä leivontaan että säilöttäväksi.

  4. Karjalanpiirakat kotona

    Julkaistu 4. 9. 2019 Teksti Tiia Koskimies 5 kommenttia Ruoka ja juoma

    Suomalaisen ruoan päivänä karjalanpiirakoita pöytään.

  5. Broilerin paistileikkeet uunissa

    Julkaistu 4. 9. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Broilerin paistileikkeistä tuli uunissa hyvässä kastikkeessa kerrassaan herkullista.

  6. Pestoinen mozzarella-tomaattipasta

    Julkaistu 3. 9. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Suloiset, pienet mozzarellapalloset ja pienet, makeat luumutomaatit sekä tuorepesto tekivät ruoasta kesäisen herkun.

  7. Simpukkaspagetti

    Julkaistu 1. 9. 2019 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Italialainen simpukkaspagetti eli spaghetti alle vongole on yksi ihanimmista spagettiruoista.

  8. Kurpitsakeitto

    Julkaistu 1. 9. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Markettien vihannestiskeillä tai torikojuissa kurpitsat loistavat oransseina ja kutsuvina. Tee keittoa vaikka iso kattilallinen ja pakasta osa.

  9. Kantarellikeitto

    Julkaistu 1. 9. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Kantarellikeitto on kokeilemisen väärti.

  10. Osso buco eli italialainen potkapata

    Julkaistu 29. 8. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Osso buco eli vasikan potkista valmistettu maukas pataruoka on klassinen italialainen ruoka, jonka alkuperä on Milanossa Lombardiassa. Se on mainio viikonlopun ruoka, koska sen valmistamiseen menee jonkin verran aikaa. Mutta vaiva on palkitseva.