Umami muualla Facebook

Artikkelit sivu 6

  1. Mozzarella-avokado-tomaattileivät

    Julkaistu 2. 10. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Herkullinen voileipä riittää hyvin lounaaksi tai iltapalaksi, ellei kaipaa lisäenergiaa runsaista aterioista.

  2. Porkkanasosekeitto

    Julkaistu 1. 10. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Aurinkoinen porkkanasosekeitto maistuu kaikille vauvasta vaariin.

  3. Kermainen lihapullakastike spagetille

    Julkaistu 30. 9. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Itsevalmistetut lihapullat ovat tähän kastikkeeseen paras vaihtoehto, mutta kiireisen kastike onnistuu hyvin myös valmiista lihapullista.

  4. Salaatti vihreistä pavuista

    Julkaistu 27. 9. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Pidän paljon tuoreista, vihreistä pavuista. Keitän ne suolavedessä ja nautin voinokareiden kera tai teen niistä maukkaita salaatteja.

  5. Lohta ja risottoa

    Julkaistu 27. 9. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Rasvaista kalaa pitäisi syödä ainakin pari kertaa viikossa. Kala voi olla lohta, kirjolohta, silakkaa, silliä, tuoretta tonnikalaa, makrillia tms. Rasvaiset kalat sisältävät D-vitamiinia ja hyviä rasvahappoja, jotka suojaavat sydäntä sekä valtimoita.

  6. Omenapiiras vaniljakastikkeella

    Julkaistu 27. 9. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Omenapiiras on syksyn ykkösleivonnainen. Kaneli on sen mainio mauste, jonka tuoksahdus tulee jo uunista. Vaniljakastike viimeistelee makunautinnon.

  7. Teriyaki-possupata

    Julkaistu 26. 9. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Tämä pata on hyvä ratkaisu, kun kylään tulee vieraita. Siitä riitti meillä yhdeksälle ja siinä oli myös santsausvaraa. Teriyaki-kastike on mainio possun maustamisessa. Ruoka saa siitä hyvän, aavistuksen makean maun, eikä se ole kovin suolaista.

  8. Hapankaalista maukasta laatikkoa

    Julkaistu 25. 9. 2019 Teksti Sirkka Hirvonen Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Monikäyttöinen hapankaali sopii syötäväksi sellaisenaan lisäkkeenä tai salaateissa, mutta se on myös oivallinen keittojen, pataruokien, laatikoiden ja paistosten aines.

  9. Feta-punajuurisalaatti

    Julkaistu 24. 9. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Makeat punajuuret ja Feta – hyvä makupari!

  10. Pipariset uuniomenat

    Julkaistu 24. 9. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Uuniomenat maistuvat näin syksyllä jälkiruokana. Oletko kokeillut siirappipiparitäytettä? Se on jouluisan ihana täyte ja sopii siksi hyvin myös joulunajan jälkiruoaksi. Tarjoa vähän jäähtyneet omenat vaniljajäätelön kanssa.