Umami muualla Facebook

Artikkelit sivu 7

  1. Karitsanpaistia ja vihanneshöystöä

    Julkaistu 13. 4. 2017 Teksti Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Marinoitu karitsanpaisti meni uuniin, ja ah sitä tuoksujen ilotulitusta, joka uunista alkoi tulla kypsymisen edistyessä.

  2. Kuhaa Walewska

    Julkaistu 13. 4. 2017 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Kuhaa kreivitär Walewskan tapaan on vanha klassikkoruoka. Se näyttää aina juhlavalta. Kuorrutuskastikkeeseen voi käyttää vaikka parsaa ja hummeria, silloin ollaankin jo marsalkka Mannerheimin lempiruoan äärellä.

  3. Banaanitorttu

    Julkaistu 12. 4. 2017 Teksti Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Helppo, ihanan makuinen banaanitorttu maistuu vahvan kahvin tai macchiaton tai cappuccinon kera.

  4. Broileria ja sahrami-parsarisottoa

    Julkaistu 12. 4. 2017 Teksti Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Hyvin maustettua ja mehevää broilerin koipireittä ja iloisen keltaista sahramirisottoa voit tarjoilla vaikka toisena pääsiäispäivänä.

  5. Broccoliinit – nyt niitä saa!

    Julkaistu 11. 4. 2017 Teksti Artikkelit Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Broccolinin makua luonnehditaan pehmeäksi, makeaksi ja lempeäksi. Kasvis kehotetaan syömään joko raakana, grillattuna, höyrykypsennettynä tai friteerattuna.

  6. Kolmen kalan keitto ja focaccia-leipä

    Julkaistu 11. 4. 2017 Teksti Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Fenkolinsiemenet antavat tälle kalakeitolle välimerellisen makuvivahteen. Lämmin focaccia-leipä sopii keiton seuraan.

  7. Inkiväärilohi ja meloni-avokadosalaatti

    Julkaistu 11. 4. 2017 Teksti Mervi Melasniemi Yksi kommentti Ruoka ja juoma

    Rasvaista kalaa olisi hyvä syödä vähintään kaksi kertaa viikossa.

  8. Punaviinissä haudutettu karitsanpotka

    Julkaistu 11. 4. 2017 Teksti Tiia Koskimies Yksi kommentti Ruoka ja juoma

    Tarjoa pääsiäisenä meheväksi hautunutta karitsanpotkaa.

  9. Lohi-sahramikastike pastalle

    Julkaistu 10. 4. 2017 Teksti Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Aurinko taitaa paistaa tänään koko Suomessa, ja kevättä on ilmassa. Auringonkeltainen sahrami maustaa ja värjää myös päivän pastaruoan.

  10. Lampaanpaistia ja perunagratiinia

    Julkaistu 9. 4. 2017 Teksti Mervi Melasniemi Ei kommentteja Ruoka ja juoma

    Lammas tai karitsa muodossa tai toisessa kuuluvat pääsiäisen juhlaruokiin. Siinä missä kinkku on joulupöydän kunkku, lampaanpaisti on pääsiäispöydän kruunnu.