Umami muualla Facebook

Julkaistu 18. 7. 2010 Teksti Umami Ei kommentteja Annikki

Asema vihreän matkan varrella

Ensimmäisestä bloggauksesta on kulunut kohta kuukausi. Ennen kirjoittamista kerroin muutamille ystävilleni, että tulen etsimään ekologisia vaihtoehtoja ja muuttamaan elämäntapojani.

Melkein kaikki kommentit olivat positiivisia ja ”itsekin pitäisi”- tyyppisiä. Monet esittivät kysymyksiä esimerkiksi, miten heidän tulisi toimia kun tulen kylään ja he tarjoavat ruokaa? Silloin en osannut vielä vastata, mutta nyt tiedän; toimin kuten aina ennenkin. Minä muutan omat tapani ja kulutustottumukseni. En voi vaatia, että ystävieni pitää kysyä minulta, mitä voin syödä mihinkin vuodenaikaan ja, onko jokin tuote minun standardieni mukainen. Jos alan vaatia sellaista, saan varmasti viettää monta yksinäistä iltaa ja viikonloppua!

Surullista on, että vieläkin saa kuulla tuttua hokemaa ”Miksi turhaan yrittää, kun yksin et voi kuitenkaan muuttaa mitään”… Olen vastannut, että tiedän etten voi pelastaa koko maailmaa yksin, mutta teen kaiken minkä pystyn. Ja saan vihreän omantunnon! Ajattelen myös, että jos minun kertomukseni inspiroisi edes kahta ihmistä tekemään muutoksia elämässään ja he taas vuorostaan inspiroisivat kahta, niin pian meitä olisi jo isompi joukko saamassa muutoksia aikaan. Tuntuu vain todella oudolta, kun joku sanoo, ettei omilla valinnoilla ole mitään merkitystä, mehän kuitenkin itse päätämme kenen tuotteita ostamme ja miten elämme.

Monet ovat myös kysyneet, mitä olet elämässäsi muuttanut. Paljon on tullut eteen asioita, jotka ovat herättäneet ”apua, mitä myrkkyjä!”, tai ”miten en ole tiennyt tuotakaan” tunteita. Mutta en aio heittää pois yhtäkään jo ostettua tuotetta ennen kuin se on loppu. Etsin korvaavan tuotteen sen jälkeen. Vaikka toisinaan on tehnyt mieli heittää roskiin joku tuote niin ajattelen, että sehän se vasta tuhlausta olisikin!

Monien kotona käytössä olevien pesu- ym. aineiden tilalle olen jo löytänyt vaihtoehtoja, mutta koska vanhaa tuotetta on vielä jäljellä, niin kaikkia en ole vielä päässyt kokeilemaan.

Tässä lista tuotteista, joita olen jo kokeillut ja muuttanut:

Pyykinpesuaine – pesupähkinät

Tiskiaine – pesupähkinäliuos

Yleispesuaine – pesupähkinäliuos

Hankausaine ja muut vaikeammat tahrat – ruokasooda ja etikka

Tiskiharja – puinen tiskiharja Ruohonjuuresta

Tiskirätti – biohajoava tuote

Deodorantti – mineraalideodoranttikivi

Löysin Edenin puutarhasta muovittoman palan

Hoitoaine – hiushuuhde Vihreältä kosmetiikalta, lasipullossa

Shampoo – shampoopala Vihreältä kosmetiikalta

Suihkusaippua – palasaippua Vihreältä kosmetiikalta

Kummankin palasaippuan pakkaus on ainoastaan vyöte, jossa käyttöohjeet


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti