Umami muualla Facebook

Julkaistu 17. 7. 2010 Teksti Paula, kuvat Paula Niittynen Yksi kommentti Paula Niittynen

Savonmatkamme tarjoili parastaan Video

Savo on avannut silmäni entisestään. Olavinlinnan jykevyyden ja kauneuden näkeminen teki minuun suuren vaikutuksen.

Linnan puitteet oopperafestivaalien näyttämönä antoi minulle suurimman mahdollisen elämyksen. Olin torstaina Lucia di Lammermooren esityksessä kutsuvieraana. Lähietäisyys sekä orkesteriin että laulajiin antoi minulle tilaisuuden tutkiskella tarkkaan suurten taiteilijoiden työskentelyä. Tämän lisäksi Savo tarjoaa ruokakulttuurielämyksiä, varsinkin puhtaita raaka-aineita arvostaville.

Moniaistillisia elämyksiä

Kuva: Art&Design Villa

Kuva: Art&Design Villa

Kulttuurimatkamme Savoon oli täynnä toinen toistaan ihanampia elämyksiä. Olimme varanneet yöpymisen vasta hetkeä ennen matkalle lähtöä. Mitään ennakkoajatuksia ei ehtinyt siis muodostua design-villojakin tarjoavasta lomakeskuksesta.

Anttola osoittautui onnistuneeksi valinnaksi. Savolaiset ottivat meidät ystävällisesti vastaan. Saimme virkistäytyä hotellin viereisessä järvessä, nauttia Markus Maulavirran ja Anttolan Hovin vanhan kartanon maittavista lähiruoista, kauniista vaaramaisemista puhumattakaan.

En ole koskaan ollut niin rentoutunut matkallani, irti arjesta. Slow life -slow food tekevät ihmeitä.

Olavinlinna hätkähdyttää

IMG_0779

Olavinlinnan ensinäkeminen sykähdytti sekä basso Mika Kareksen näkeminen lavalla maaliskuisen Rauman konsertin jälkeen. Basso soi kauniisti. Hyviä arvosteluja on ollut ilo lukea. Taiteellista johtajaa Jari Hämäläistä on onnitteleminen hyvistä taiteilijavalinnoista, etenkin Eglise Gutiérrezen ja Diego Torren kohdalla.

Tässä maistipaloja viime vuotisesta Lammermooresta.

Hämeenlinnan Verkatehdas on arkkitehtuuurin ilottelua

DSC_1503

Paluumatkallamme päätimme poiketa Hämeenlinnaan. Halusin käydä kuvaamassa Verkatehtaan kulttuurikeskusta.

Vanhan tehtaan puitteissa on ainutlaatuinen kokonaisuus, jonka muodostavat 703-paikkainen Musiikki- ja kongressisali, kokouskeskus ja ravintola. Verkatehtaalla toimii myös elokuvakeskus Bio Rex, Hämeenlinnan Kaupungin Teatteri, Hämeenlinnan Taidemuseo, Ars-Häme, Sibelius-opisto, Vanajaveden Opisto sekä Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX. Lisäksi kokonaisuudessa toimii useita luovan talouden yrityksiä.

En osannut odottaa näin kauniita arkkitehtuurisia yksityiskohtia. Mitään ei ole niin ilo kuvata, kuin uutta ja vanhaa yhdistävää arkkitehtuuria ja yksityiskohtia. Paikka on kuin luotu kulttuurintekoon ja siitä nauttimiseen. Mieheni innostui tulemaan elokuun puolessa välissä Kirjan aika -festivaaleille.

DSC_1492

DSC_1496

DSC_1495

DSC_1499

DSC_1498

Lisätietoja

Savonlinnan Oopperajuhlat

Art&Design Villa

Hämeenlinnan Verkatehdas


Aiheet: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Yksi kommentti

Kirjoita kommentti