Umami muualla Facebook

Julkaistu 27. 7. 2016 Teksti Liisa Wilska Ei kommentteja Näyttelyt

Ilolla ja intohimolla

Raili Tang  on yksi hienoimmista nykytaiteilijoistamme. Hänen näyttelynsä ”Ilolla ja intohimolla” on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseon vaihtuvien näyttelyiden tiloissa Kangasala–talolla.

(Vasemmalla teos All Around My Hat, 2013)

Näyttely koostuu hieman yli kahdestakymmenestä suurikokoisesta maalauksesta. Näyttelyssä nähdään Tangin tuotantoa 1980-luvun lopulta tähän päivään asti: akryyli- ja öljyvärimaalauksia sekä kollaaseja viime vuosilta. Raili Tang on juuriltaan abstrakti ekspressionisti ja tunnettu värikylläisistä ja voimakkaista maalauksistaan. Hän maalaa vahvoin siveltimenvedoin, mehevin ja runsain värein elävää, lähes kolmiulotteisen koskelteltavaa pintaa, josta hehkuu maalaamisen riemu. ”Maalauksen pitää olla mehukas ja sitä on tehtävä niin kauan, että teoksen sisällä on ikään kuin valo”, on taiteilija itse kertonut työskentelystään.

Tangille myönnettiin joulukuussa 2015 Pro Finlandia -mitali.

Raili Tang, taustalla kollaasi One Thought, 2015

Raili Tang, taustalla kollaasi One Thought, 2015

By the Sea, 2003

By the Sea, 2003

Raili Tang, taustalla 80- ja 90-luvun muraalismaalauksia. Kuva: Jussi Koivunen

Raili Tang, taustalla 80- ja 90-luvun muraalimaalauksia. Kuva: Jussi Koivunen

Let There Be Drums, 2014

Let There Be Drums, 2014

Raili Tang: Ilolla ja intohimolla

Maalauksia 1989−2015

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 30.1.−21.8.2016

Kangasala-talo,  Kuohunharjuntie 6, 36200 Kangasala

Kangasala-talo ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsevat Kangasalan keskustassa, kylkikyljessä pääkirjaston kanssa, Keskusaukion tuntumassa.

Heikkinen-Komosen suunnittelema Kangasala-talo

Heikkinen-Komosen suunnittelema Kangasala-talo

Kangasala-talo on maan uusin kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 15 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta. Talon avajaisviikkoa vietettiin helmikuussa 2015. Kangasala-talossa on 285-paikkainen konserttisali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo, galleria, Kangasalan valtuustosali sekä kunnanhallituksen kokoustila. Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen.


Kirjoita kommentti