Umami muualla Facebook

Julkaistu 21. 10. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Gummerus Kustannus Ei kommentteja Kirjallisuus

Camilla Grebe Horros

Ruotsalaiselta kirjailijalta Camilla Grebeltä ilmestyi tänä syksynä suomeksi uusi dekkari nimeltään Horros (Gummerus), joka on taas taattua Grebe-laatua. Kirja on hotkaistava nopeasti, kun jännitys piinaa. Grebe sai edellisestä dekkaristaan Lemmikistä Pohjoismaiden paras dekkari -palkinnon vuonna 2018.

Nuori Samuel, 18-vuotias lukiolainen päättää lopettaa koulun, vaikka on erittäin hyvä matematiikassa. Hän alkaa näpistellä kaverinsa kanssa kaupoista tavaraa, jota myymällä tienaa rahaa omaan käyttöön, kun äidillä on tiukkaa. Samuel asuu kotona uskovaisen äitinsä luona, Samuelin isä on kuollut. Kaverukset ostavat rahoillaan muun muassa vaatteita, ja kokaiinia viikonloppujen viihdekäyttöön. Samuelilla on tyttöystävä, jonka hän suututtaa, vilkuilemalla tämän parasta kaveria.

Kaverukset tapaavat huumeostostensa kautta huumediilerin, joka tarjoaa pojille myyntihommia. Samuel suostuu, mutta kaveri ei. Samuel joutuu huumejengin pakottamana kovistelemaan velkoja huumeveikoilta, eikä pidä velallisten hakkaamisesta ja uhkailusta, mutta on kiikissä. Samuel saa säilytettäväkseen huumenäytepaketin asiakastapaamista varten, joka on seuraavana päivänä. Samuelin äiti tulee poikansa huoneeseen aamulla ja näkee paketin, ottaa ja avaa sen ja heittää näytteet roskikseen ja roskiksen roskakuiluun. Äiti on raivoissaan ja ajaa Samuelin kodistaan. Samuel joutuu menemään kauhuissaan asiakastapaamiseen ilman näytteitä, mutta hän pelastuu ihmeen kaupalla, kun tapaaminen päättyy poliisien väliintuloon. Samuel nappaa huumepomolle tarkoitetun rahakassin sekasorron aikana ja juoksee karkuun. Hän kätkee kassin ison kiven vieressä olevaan syvään koloon. Samuel sieppaa huumepomon moottoripyörän ja lähtee pakomatkalle. Jengillä on tapana hakata pettäjät henkihieveriin ja lopulta upottaa heidät mereen.

Hän löytää syrjäisen kylän meren rannalta, jossa hän paniikissa miettii, minne menisi täysin rahattomana. Hän varastaa paikallisesta puodista syötävää ja lukee paikallislehdestä, että joku etsii vammaiselle pojalleen hoitajaa muutamaksi tunniksi päivässä. Samuel ottaa yhteyttä ilmoituksessa mainittuun puhelinnumeroon. Hän sopii tapaamisen vammaisen pojan äidin kanssa ja saa paikan. Siitä alkaa draama, joka on kallistumassa tragediaksi.

Suosittelen kirjaa kaikille huippujännityksen ystäville.

Kuvassa Camilla Grebe

Kirjan tiedot

Camilla Grebe
Horros
Alkuteos Dvalan
Suomentaja Sari Kumpulainen
Sidosasu Sidottu
Sivumäärä 589
Koko 145 x 214 mm
Kirjastoluokka 84.2
ISBN 9789512413720
Gummerus kustannus, syksy 2019
Kirjamuodot Kirja, E-kirja, Äänikirja


Aiheet: , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti