Umami muualla Facebook

Julkaistu 25. 1. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kansikuva Gummerus Ei kommentteja Kirjallisuus

Camilla Grebe: Kun jää pettää alta

Suosittu ruotsalainen kirjailija Camilla Grebe kirjoitti vuonna 2017 läpimurtoromaaninsa, trillerin Kun jää pettää alta (Gummerus), joka sai heti hyvät arvostelut. Kirjan käännösoikeudet myytiin 20 maahan ja kirjasta on allekirjoitettu elokuvasopimus. Taitava kirjailija loi illuusion, joka yllätti lukijan täydellisesti. Seuraavaksi Grebeltä ilmestyi vuonna 2018 Lemmikki-niminen dekkari, jossa esiintyy osin samoja henkilöhahmoja kuin esikoisessa.

Kirja kertoo järkyttävistä murhista. Päähenkilö Emma on työssä vaateketjun myymälässä. Hän rakastuu päätäpahkaa ketjun toimitusjohtajaan Jesperiin. Jesper on naissuhteistaan tunnettu julkkis, joten suhteesta ei saa hiiskahtaa kenellekään, ettei Jesperin vihaama lehdistö saa vihiä suhteesta.

Kun Jesper ei ota enää yhteyttä, Emma ahdistuu valtavasti ja yrittää kaikin keinoin saada yhteyden Jesperiin. Jesperhän oli juuri kosinut Emmaa.

Jesperin luksuskodista löytyy julmasti surmatun naisen ruumis. Koska Jesper on kadonnut kuin maan nielemänä, hänestä tulee epäilty. Keskusrikospoliisi alkaa tutkia tapausta, joka annetaan rikospoliisi Peter Lindgrenin vastuulle. Murhassa on täsmälleen samoja piirteitä kuin yhdessä aiemmassa, selvittämättömssä murhassa. Tutkimusryhmään kutsutaan profiloija Hanne Lagerlind-Schön. Peterillä ja Hannella on ollut aiemmin rakkaussuhde, joka vaikuttaa monin tavoin heidän yhteistyöhönsä.

Camilla Grebe on kirjoittanut aiemmin hienosti menestyneen Moskova noir -trilogian yhdessä Paul Leander-Engströmin kanssa. Kun jää pettää alta on hänen oma läpimurtoromaaninsa, joka sai heti ilmestyttyään hyvät arvostelut.

Kun jää pettää alta on äärimmäisen jännittävä, joten se on pakko lukea kertaheitolla vaikka yötä myöten loppuun.

Camilla Grebe
Kuva Anna-Lena Ahlström.

Kirjan tiedot

Camilla Grebe
Kun jää pettää alta
Alkuteos Älskaren från huvudkontoret
Suomentaja Sari Kumpulainen
Gummerus kustannus, heinäkuu 2017
Sidosasu Sidottu
Sivumäärä 507
Koko 145 x 214 mm
Kirjastoluokka 84.2
ISBN 9789512403486
Kirjamuodot Kirja, E-kirja, Äänikirja, Jättipokkari, Pokkari


Aiheet: , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti