Umami muualla Facebook

Julkaistu 2. 3. 2018 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Gummerus Ei kommentteja Kirjallisuus

Clare Mackintosh: Minä näen sinut

Brittiläinen rikoskirjailija Clare Mackintosh tuli minulle tutuksi esikoisteoksestaan Annoin sinun mennä (Gummerus 2017), joka vei hänet kerta heitolla menestykseen. Tammikuussa ilmestynyt Minä näen sinut -trilleri jatkaa kirjailijan hyväksi havaittua linjaa. Mackintoshin kolmas psykologinen trilleri Anna minun olla ilmestyy suomeksi syksyllä 2018.

Kirjan juoni on erikoinen ja hyvin keksitty. Entisenä rikostutkijana Clare Mackintosh osaa kirjoittaa uskottavasti niin poliisin kuin uhrin näkökulmista.

Nelikymppinen Zoe Walker kulkee työmatkaa metrolla ja lähijunalla. Hänellä on tapana mennä junaan aina samasta kohdasta ja istua samassa vaunussa samalla paikalla, jos mahdollista. Yhtenä päivänä hänen silmiinsä sattuu sanomalehden takasivun alareunasta treffipalvelumainos, jossa hän hämmästyksekseen näkee omat kasvonsa.

Zoe järkyttyy ja näyttää ilmoitusta kotona teini-ikäisille lapsilleen ja avopuolisolleen, jota vakuuttavat, ettei kuva ole Zoen. Zoe ei ole vakuuttunut, vaan alkaa tarkastella metrossa kanssamatkustajiaan.  Mainoksessa oleva kuva näyttää metrossa otetulta. Tarkkaileeko joku häntä? Zoe joutuu pelon valtaan. Näistä alkuastelmista alkaa kauhistuttavien tapahtumien eteneminen. Kaksi naista löytyy murhattuna ja, kun Zoe näkee heidän kuvansa uutisten yhteydessä, hän huomaa, että murhattujen naisten kuvat olivat treffimainoksissa kuten hänenkin. Zoe kertoo havainnostaan poliisille, ja murhien tutkinta alkaa täydellä teholla. Kuten hyvässä dekkarissa aina, lukijaa harhautetaan ja loppuratkaisu yllättää täydellisesti. Koukuttavaa jännitystä!

Kustantaja kertoo:

Brittiläinen Clare Mackintosh työskenteli poliisina kaksitoista vuotta, mm. rikostutkintayksikössä. Nykyisin hän kirjoittaa päätoimisesti ja asuu Walesissa aviomiehensä ja kolmen lapsensa kanssa. Mackintoshin esikoisromaani, Annoin sinun mennä, oli vuoden 2015 parhaiten myynyt esikoisrikoskirja Britanniassa ja sai Theakston’s Old Peculier Crime Novel of the Year 2016 -palkinnon. Minä näen sinut meni ilmestyttyään suoraan Sunday Timesin listaykköseksi ja oli 24 viikkoa kymmenen myydyimmän kirjan listalla.

”Erittäin taidokas romaani… nerokas”
– Sunday Times

”Hyytävä kuin mikä”
– Heat

Kirjan tiedot

Clare Mackintosh, Minä näen sinut
alkuteos I See You
suomentanut Päivi Pouttu-Delière
Sivuja 413
Hinta 19,90 euroa, E-kirja 12,00 euroa Adlibris
ISBN 9789512405367
Kustantaja Gummerus
Julkaistu 1/2018


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti