Umami muualla Facebook

Julkaistu 22. 10. 2018 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kuvat Kustantamo S & S Ei kommentteja Kirjallisuus

Eva Frantz: Kahdeksas neito

Suomenruotsalainen radiotoimittaja ja blogisti, nyt myös tuore kirjailija Eva Frantz, on julkaissut toisen jännitysromaaninsa Anna Glad -rikosetsiväsarjassaan. Ensimmäistä kirjaa en ole lukenut, mutta Kahdeksas neito (Kustantamo S & S) vakuuttaa hänen kirjoittajakyvyistään. Kirjan jännittävä juoni on omaperäinen.

Ihan ensi riveiltä hiukan ihmettelin, mille paikkakunnalle kirjan tapahtumat sijoittuvat, koska mitään paikkakuntaa ei nimeltä mainita. Oletan, että jossain pikkukaupungissa joko eteläisessä tai läntisessä Suomessa enemmän ruotsinkielisellä alueella. Paikkakunnan esiintuominen voisi tuoda lisäväriä ja lisätä lukijan mielenkiintoa, mutta eipä sen puuttuminen suuremmin haitannutkaan, tarina vei mukanaan joka tapauksessa.

Pikkukaupungin rannikon lähellä on pieni saari, jossa on aikoinaan pidetty sisäoppilaitosta epävakaille, vaikeuksiin joutuneille nuorille. Nyt koulu on kansanopisto nimeltään Futurica ja siellä on muun muassa kymppiluokkalaisia korottamassa numeroitaan sekä musiikin ja valokuvauksen opiskelijoita.

Futuran vastarannalla on talviuimareiden maja ja avanto. Innokas talviuimari löytää varhain yhtenä aamuna avannosta naisen ruumiin. Vanhempi rikoskonstaapeli Anna Glad hälytetään paikalle. Ruumiille kuuluvat vaatteet löytyvät majasta, mutta ei mitään, mikä kertoisi naisen henkilötiedot. Anna Glad alkaa selvitellä naisen henkilöllisyyttä kollegansa Märta Hanssonin kanssa. Paljastuu, että hukkunut nainen oli Futuran valkokuvauksen opettaja Boel Westman. Aluksi tapaturmana pidetty hukkuminen alkaa näyttäytyä murhana. Jäljet alkavat johtaa Boelin menneisyyteen ja koulun aikaisempaan historiaan, jossa tyttöjä hyväksikäytettiin julmasti.

Jännittävässä juonessa menneisyys ja nykyisyys kohtaavat kipeällä tavalla ja lopulta paha saa palkkansa.

Eva Frantz on kehittänyt mielenkiintoisia henkilöhahmoja, jotka haluan tavata uudestaan. Nyt odotan kovasti, millainen Frantzin seuraava Anna Glad -romaani mahtaakaan olla.

Eva Frantz

Kirjan tiedot

Eva Frantz
Kahdeksas neito
Ruotsinkielinen alkuteos Den åttonde tärnan
Suomennos Ulla Lempinen
Sivuja 343
Hinta 32.00 €
Kustantamo S & S
Julkaistu 2018
ISBN 9789515246080


Aiheet: , , , , , , ,

Kirjoita kommentti