Umami muualla Facebook

Julkaistu 20. 11. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat WSOY Ei kommentteja Kirjallisuus

Ilkka Remes: Kremlin nyrkki

Kirjailija Ilkka Remes on paitsi lahjakas kirjoittaja ja taitava juonen kehittäjä, myös varsinainen visionääri. Hän on visionääri, jollaisia toivoisi olevan ainakin Suomen hallituksessa. Kyky nähdä ja yhdistää asioita, vahva historian tietämys, faktojen hallinta ja luova mielikuvitus ovat Ilkka Remeksen vahvuuksia. Hänen viimeksi ilmestynyt Kremlin nyrkki -kirjansa (WSOY) on loistava esimerkki hänen kirjailijan laadustaan. Täytyy myös ihailla hänen laajaa tuotantoaan. Ilkka Remes on yksi luetuimmista kirjailijoistamme.

Jo vuosia sitten monet kansalaiset olivat huolissaan siitä, että itäinen naapurimme oli ostanut tontteja strategisesti tärkeiltä alueilta, muun muassa Ahvenanmaalta. Nyt Ilkka Remes kuvaa Kremlin nyrkissä, mitä pahimmassa tapauksessa voi tapahtua. Venäjä pommittaa Suomen lentokenttiä ja tuhoaa tutkajärjestelmiä, ottaa haltuun Suomen ilmatilan ja valtaa strategisesti tärkeän Ahvenanmaan tarkoituksenaan hallita koko Itämeren aluetta. Seuraavaksi se iskee Narvaan sillä tekosyyllä, että rajakaupungin asukkaista suuri osa on venäläisiä, joita on suojeltava Viron epätasa-arvoiselta kohtelulta. Seuraavaksi se hyökkää Latviaan ja Liettuaan. Venäjä ärsyttää Natoa ja pian ollaan napit vastakkain ja suursodan partaalla.

Ei ole kauan siitä, kun Neuvostoliiton viimeinen johtaja Mihail Gorbatšov varoitti ihmiskuntaa tuhoisan suursodan mahdollisuudesta. Jos maailmanvalloittajat ryhtyvät käyttämään joukkotuhoaseita, kenelläkään ei ole toivoa eloonjäämisestä. Ilkka Remes kertoo kirjansa jälkisanoissa, että Kremlin nyrkin ”tarinan kertomiseen liittyi poikkeuksellinen prosessi”. Hän sai tietoja lähteistä, joiden tehtävänä on huolehtia suomalaisten turvallisuudesta, kun lähialueillamme niin pinnan alla kuin päälläkin ilmenee suurvaltojen välistä valtapeliä, muun muassa suuria sotaharjoituksia ja toistuvia ilmatilarikkomuksia.

Suosittelen Kremlin nyrkin lukemista kaikille, joita Suomen tulevaisuus ja turvallisuus kiinnostavat. Koska Suomen geopoliittinen asema on se, mikä se on, meillä ei ole varaa unohtaa historiaamme. Hyvä, jos pystymme varautumaan siihen, että saamme jatkossakin elää riippumattomana, itsenäisenä maana.

© Milla von Konow

Ilkka Remeksen maailmanluokan trillerit ovat nostaneet hänet Suomen luetuimmaksi kirjailijaksi ja fiktiota ja faktaa yhdistelevän tyylilajin mestariksi.
Ilkka Remes on syntynyt vuonna 1962 Luumäellä ja valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Turun kauppakorkeakoulusta. Lisäksi hän on opiskellut viestintää Lontoossa. Remes on työskennellyt viestinnän parissa sekä Suomessa että ulkomailla.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti