Umami muualla Facebook

Julkaistu 3. 6. 2018 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Kustantamo S&S Ei kommentteja Kirjallisuus

Jännittävää kesälukemista

Nyt on muotia kirjoittaa trillereitä. Niinpä myös amerikkalainen, Alabamassa asuva palkittu kirjailija Gin Phillips on kirjoittanut aiempien viiden romaaninsa jälkeen ensimmäisen trillerinsä nimeltään Niin kuin me olisimme kauniita. Kirja on järisyttävän jännittävä tarina Joan-äidistä ja hänen ainokaisestaan, nelivuotiaasta Lincoln-pojastaan, jotka joutuvat piileksimään yön eläintarhassa.

Aivan ensimmäiseksi mieleeni tuli John Irvingin Vapauttakaa karhut -kirja, siltä osin kuin siinäkin piileksitään öisessä eläintarhassa.

Joanin ja suloisen, pikkuvanhan Lincolnin symbioottinen yhteiselo on liikuttavaa. He ovat poistumassa sulkeutuvasta eläintarhasta, missä he käyvät usein eläimiä katselemassa ja leikkimässä, kun Joan havaitsee portilla asetta kantavan miehen ja maassa makaavia ruumiita. Hän lähtee silmittömään pakoon Lincoln sylissään etsimään paikkaa, johon voisi piiloutua. Kun ilta pimenee Joan löytää paikan, josta heitä ei voi nähdä.

Tästä lähtee rullaamaan hyytävä tarina, kun Joanin on kauhun keskellä viihdytettävä poikaansa, yritettävä pitää hänet hiljaisena, ettei heitä löydettäisi. Lopulta lapsen nälkä ajaa heidät piilostaan…

Kirja on saanut The New York Timesissa hyvät arvostelut, joten sen menestys on taattu. Sen käännösoikeudet on myyty 20 maahan.

Gin Phillips (2017)
Kuva: Ryane Rice

Gin Phillips syntyi Birminghamissa Alabamassa. Hän valmistui birminghamilaisesta yliopistoasta aiheenaan poliittinen journalismi. Hän työskenteli noin vuosikymmenen ajan toimittajana ja asui Irlannissa, New Yorkissa ja Washington DC:ssä kunnes muutti takaisin kotiseudulleen Alabamaan, missä hän nyt asuu perheineen.

Gin Phillipsin aiemmin englanniksi ilmestyneet romaanit:

The Well and The Mine (2009)
Come In and Cover Me (2012)
The Hidden Summer (2013)
A Little Bit of Spectacular (2015)
Fierce Kingdom (2017)

Debyyttikirjastaan vuonna 2009 ilmestyneestä The Well and The Mine hän sai Barnes & Noble Discover Award -palkinnon. Hänen teostensa käännösoikeuksia on myyty 29 maahan.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti