Umami muualla Facebook

Julkaistu 2. 12. 2019 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Myllylahti Oy Ei kommentteja Kirjallisuus

Johanna Tuomola: Liekit yössä

Rikosylikonstaapeli Noora Nurkka on ollut sairaslomalla, ja pyytää nyt esimieheltään rikoskomisario Pentti Litmaselta kolmen kuukauden virkavapaata ja saa sen. Mutta Noora ei ehdi nauttia vapaudestaan, kun alkaa tapahtua kummia. Johanna Tuomolan Liekit yössä (Myllylahti Oy) -jännitysromaanin aiheena on eläinten oikeuksien puolustamisesta fanaattisesti kiinnostuneet ihmiset. He ovat EläintenPuolesta -järjestön jäseniä, joista jokaisella on omat taakkansa kannettavanaan. Romaanin henkilöhahmojen kuvailu on herkullista luettavaa. Myös taitavasti punotussa juonessa Johanna Tuomola näyttää jälleen kyntensä. Toivottavasti Noora Nurkka -sarjaan saadaan jatkoa.


Kustantaja kertoo:

Lukijoiden harras odotus palkitaan, kun rikosylikonstaapeli Noora Nurkasta kertova suosittu dekkarisarja jatkuu kuudennen osan merkeissä. Tällä kertaa työelämän traumojen ja poliisintyön vetovoiman välissä tasapainoileva Noora uppoutuu lähipiiriä ravistelevan skandaalin syövereihin.

Noora Nurkka on jäänyt virkavapaalle selvittyään täpärästi sarjamurhaajan kynsistä. Hän kuitenkin aloittaa epävirallisen tutkinnan, kun hänen isänsä ravihevonen kärähtää dopingista. Reima vannoo syyttömyyttään, ja ainoa selitys positiiviselle dopingtulokselle näyttää olevan tahallinen sabotointi.

Edistääkseen tutkimuksiaan Noora liittyy paikalliseen eläinsuojelujärjestöön ja huomaa, että usealla jäsenellä on kiihkeä, ehkä jopa fanaattinen, suhtautuminen eläinten oikeuksiin.

Kun ison lihatalon toimitusjohtajan halli arvokkaine huvijahteineen palaa tuhopolton seurauksena, Nooran epäilyt vahvistuvat. Tekijä ei kuitenkaan jätä johtolankoja – ja tuhopoltot jatkuvat. Lopulta ihmishengetkin ovat vaarassa.

Johanna Tuomola koki raskaan menetyksen puolisonsa menehtymisen myötä 2017. Pitkän kirjoitustauon jälkeen kirjailijaa viehätti palata ”vanhan ystävänsä Nooran” pariin. Liekit yössä on syntynyt Etelä-Afrikassa Port Elizabethin satamakaupungissa, missä kirjailija nykyään asuu kahden brasilianterrierinsä kanssa.


Aiheet: , , , ,

Kirjoita kommentti