Umami muualla Facebook

Julkaistu 10. 5. 2016 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Metsäkustannis Ei kommentteja Kirjallisuus

Metsäkasvion avulla tunnistat kasvit

Henry Väre ja Jukka Laine ovat toimittaneet luonnonystäville tarpeellisen Metsäkasvio-kirjan (Metsäkustannus), jonka avulla tunnistat kasveja tai palautat mieleesi niitä, joiden nimet olit jo unohtanut. Mukana on myös pelikortit, joissa on kasvien kuvat ja nimet latinaksi, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Kuinka usein olenkaan harmittavasti unohtanut jonkin kasvin nimen, vaikka se on ulkonäöltään tuttuakin tutumpi, kirjan ja korttien avulla nimet tulevat tutuiksi jälleen. Kun kouluissa aikanaan kerättiin kasveja herbaarioon (herbaario eli kasvio, joka sisältää kasvinäytteitä, lat. herba ’kasvi’), väkisinkin oppi kasvien nimet, myös latinaksi, mutta harvinaisempien nimet ovat unohtuneet vuosien myötä. Ilahduttava kirja mökillä pidettäväksi! Sopii myös lahjaksi koululaisille! MM

Kustantaja kertoo kirjasta:

Moni tuntee puolukan, käenkaalin ja valkovuokon. Ne viihtyvät hyvin erilaisissa metsissä. Metsäkasvio esittelee havainnollisesti niin tutut ja yleiset kuin harvinaisetkin metsiemme kasvit. Kirja on erinomainen väline koulujen lajintuntemuksen opetukseen. Kattava teos sopii myös kokeneelle luontoharrastajalle.

Kasvilajeista kerrotaan tarkat tuntomerkit, kukkimisaika, elinympäristöt ja levinneisyys Suomessa. Lajien suomenkieliset ja tieteelliset nimet sekä sukujen nimet ovat kätevinä hakemistoina, ja kunkin kasvin kohdalla on mainittu myös sen ruotsinkielinen nimi. Kirjan noin kolmensadan lajin tunnistamista helpottavat laadukkaat valokuvat.

Henry Väre on Luonnontieteellisen keskusmuseon Kasvimuseon yli-intendentti ja Oulun yliopiston kasvitieteen dosentti. Jukka Laine on Metsäntutkimuslaitoksen suontutkimuksen emeritusprofessori.

Kirjan tiedot

Metsäkasvio
Kirjoittaja(t): Henry Väre ja Jukka Laine
Julkaisuvuosi: 2016
Sivuja: 239
ISBN-13: 978-952-6612-78-2
www.metsakustannus.fi
Voit tilata kirjan täältä.


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti