Umami muualla Facebook

Julkaistu 13. 4. 2018 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat Gummerus Ei kommentteja Kirjallisuus

Uusi sarja Michael Connellylta

Uusi hyvä sarja yli 60 miljoonaa kirjaa myyneeltä Michael Connellylta ilmestyi suomeksi viime kuussa Yövuoro-niminen dekkari (Gummerus). Kirjan päähenkilö on sitkeästi rikoksia selvittävä rikoskonstaapeli, suppailua ja surffausta harrastava nainen nimeltään Renée Ballard.

Michael Connelly on onnistunut luomaan kiintoisan hahmon uuteen sarjaansa. Ballard on älykäs, uhreja kohtaan empaattinen, pieni, tarmokas nainen, sitkeä sissi, joka ei koskaan anna periksi, kun on selvittämässä rikosta ja hakemassa oikeutta uhreille. Kirjassa käsitellään kolmea erityyppistä rikosta, joiden selvittelyssä sitkeys ja rohkeus joutuvat koetukselle.

Hänet on alennettu yövuoroon, koska hänen aiempi esimiehensä kosti sen, ettei Ballard innostunut pikkujouluissa seksistä pomon kanssa. Hänen tuolloinen parinsa petti ja meni luihun esimiehen puolelle ja pääsi ns. ykkösmieheksi tiimiin, mistä Ballard on katkeroitunut.

Ballard tekee yövuoroa uuden parinsa Jenkinsin kanssa. Jenkins on leipääntynyt, eläkkeelle pääsyä odottava rikosetsivä, jonka vaimo sairastaa syöpää, mies haluaa mieluiten olla kuolemaa tekevän vaimonsa lähellä. Ballard ottaa enemmän vastuuta ja käy pelkäämättä hankalien tapausten kimppuun. Päivisin Ballard suppailee Venicellä ja nukkuu teltassaan palaten iltaisin töihin.

Michael Connelly osaa viihdyttää lukijoitaan, ja Yövuoro on erittäin onnistunut uuden sarjan avaus.

Kustantaja kertoo:

”Klassista Connellya”
–Publishers Weekly

”Connellyn erityinen nerous on aina näkynyt hänen kyvyssään luoda henkilöhahmoja kirjallisimpien romaanikirjailijoiden tavoin…”
–Booklist

Michael Connelly (s. 1956) on Yhdysvaltojen ja koko maailman arvostetuimpia ja myydyimpiä kirjailijoita. Aiemmin hän oli rikosreportteri ja toimittaja, mikä toi hänelle Pulitzer-ehdokkuuden. Lukijat ovat ottaneet Renée Ballardin avosylin vastaan, ja Yövuoro ampaisi Yhdysvalloissa myyntilistojen kärkeen. Lisäksi kirja päätyi useille vuoden parhaiden kirjojen listauksille. Connelly tunnetaan Harry Boschista ja Mickey Hallerista kertovista kirjasarjoistaan.
www.michaelconnelly.com, Twitter: @Connellybooks, Facebook: @MichaelConnellyBooks

Kirjan tiedot

Michael Connelly
Yövuoro
Sarja Renée Ballard (osa 1)
Alkuteos The Late Show
Suomentanut Tero Valkonen
Gummerus
www.gummerus.fi
Sivuja 390
Hinta 24,90 € Adlibriksessä
ISBN 9789512410040


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti