Umami muualla Facebook

Julkaistu 14. 7. 2015 Teksti Umami, kuvat /kuva Juha Jormanainen Ei kommentteja Kirjallisuus

Täydellinen rapukirja

Tunnetun eräkirjailijan ja ammattivalokuvaajan Juha Jormanaisen Suomalainen rapukirja kertoo kaiken mahdollisen suomalaisesta ravusta ja rapukulttuurista. Rapujen ystävälle kirja on varsinainen aarrearkku.

Juha Jormanainen on myös viinien ja ruoanlaiton harrastaja, joten hänellä, jos kenellä on kanttia kertoa rapujen oikeaoppisesta keittämisestä, ravuille sopivista juomista ja rapujuhlien järjestämisestä syvällä rintaäänellä. Jormanainen on kirjoittanut ja kuvittanut yli kolmekymmentä tietokirjaa.

Rapujen syönnistä nauttiville ja rapujuhlien järjestäjille kirjasta on paljon hyötyä ja iloa. Ravustuskausi alkaa ensi viikon tiistaina 21. heinäkuuta klo 12.00 ja jatkuu lokakuun loppuun asti.Kirjan kustantaja kertoo kirjasta: Rapuja ei ole aina osattu arvostaa ruokana, mutta sittemmin niissä on ollut jopa elitististä makua. Keskiajalla ravut kuuluivat lähinnä vain munkkien paastoruokavalioon, mutta pikku hiljaa ne pääsivät jopa kuninkaiden ruokapöytään. Ja 1800-luvulla huomattiin, että Suomi oli yksi Euroopan parhaimpia rapuaittoja.

Suomalainen rapukirja kertoo kaiken, mitä tulee tietää ravuista, ravustuksesta ja rapujen syömisestä. Kirja kertoo upeiden kuvien säestyksellä rapulajeista, rapujen levinneisyydestä ja fysiologiasta, ravustuksen taktiikoista ja tekniikoista, rapujen säilytyksestä, valmistamisesta, tarjoilusta, rapujuhlien järjestämisestä, rapujuomista sekä rapujen syömisen etiketistä – rapulaulujakaan unohtamatta.

Suomalainen rapukirja
Juha Jormanainen
ISBN 978-952-6612-52-2
Metsäkustannus Oy
Sid., 215 sivua, nelivärikuvitus


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti