Umami muualla Facebook

Julkaistu 19. 6. 2014 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva Schildts & Söderströms Yksi kommentti Kirjallisuus

Kirjan viemänä

Luin kirjan, jonka vaikutelmat säilyvät tavallista pidempään. Kaunokirjallisen Elämä elämältä -romaanin on kirjoittanut Kate Atkinson, yksi Englannin tämän ajan suosituimmista kirjailijoista. Entuudestaan olen lukenut pari hänen ansiokasta rikosromaaniaan. Tämä teos on uusi ja erittäin onnistunut aluevaltaus hänen kirjailijanurallaan, ja se on saanut ansaitusti ylistystä ympäri maailman.

Kirja kertoo englantilaisperheen ja erityisesti perheen Ursula-tyttären tarinan tai oikeammin tarinat, sillä Ursulalla on useita elämänkohtaloita hänen valinnoistaan riippuen. Ursula syntyy ennen ensimmäistä maailmansotaa, joka ei vielä häntä kosketa – perhe elää turvallista, porvarillista elämää Fox Cornerissaan maaseudun rauhassa. Isä palaa sodasta ja perheen elämä jatkuu auvoisana.

Ursulan nuoruusvuodet sijoittuvat toisen maailmansodan kynnykselle ja sota-aikaan. Kirjan aikajana jatkuu 60-luvun lopulle, jolloin Ursula jää eläkkeelle. Tämä pähkinänkuoressa kerrottuna, sillä kirja on lähes 600-sivuinen ja sen juonet koukeroisia.

Kirja on erikoinen ja erilainen, yllättäviä käänteitä siitä ei puutu. Sama tarina kerrotaan aina uudestaan erilaisina variaatioina. Kate Atkinsonilta odotetaan tämän kirjan jälkeen paljon! Suurella mielenkiinnolla odottelen hänen seuraavaa teostaan.

Kirjan tiedot

Kate Atkinson
Elämä elämältä
ISBN: 9789515233585
Ilmestymisvuosi: 2014
OVH 36.00 €
Sidosasu: Sidottu
Alkuteos: Life after Life
Kääntäjä: Kaisa Kattelus
Kustantaja: Schildts & Söderströms
www.sets.fi


Aiheet: , , , ,

Yksi kommentti

 1. Kiitos vinkistä, tämä

  Kiitos vinkistä, tämä kirja onkin jäänyt minulta huomaamatta! Kate Atkinsonin kirjat jäävät puhuttelemaan lukukokemuksen jälkeenkin. Olisi hauska lukea itse kirjailijasta enemmän, hän on Suomessa jäänyt vähälle huomiolle.

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  OutiS

  3. 7. 2014 17.26

Kirjoita kommentti