Umami muualla Facebook

Julkaistu 11. 2. 2019 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Kirjallisuus

Ruoka-aiheinen dekkari

Olipa hauska lukea pitkästä aikaa dekkari, joka sijoittuu ruokamaailmaan. Oikea gastrodekkari!

Suomalainen huippukokki saapuu kaverinsa kutsumana Japaniin ja osallistuu kansainväliseen kokkikilpailuun. Kuten jo kirjan nimestä saattaa arvata hengenvaarallisen Fugu pallokalan sisälmyksissä oleva nopeasti lamaannuttava myrkky on juonenkäänteissä keskeisessä roolissa.

Kirja seuraa suomalaisen kokin näkökulmasta tapahtumien kulkua. Juonenkäänteissä on myös tilaisuus oppia japanilaisesta ruokakulttuurista ja tavoista mielenkiintoisia asioita. Rikos tapahtuu ja osoittautuu, että Japanin mafia on touhussa mukana.

Heikki Valkama hallitsee hyvin kerronnan taidon. Tarina on monikerroksinen ja lukija voi seurata myös rikollisen ajatuksenkulkua pitkin matkaa tietämättä kuka hän on. Loppua kohti vauhti vain kiihtyy ja yllättävät juonenkäänteet seuraavat toistaan.

Lukiessa ei voi välttyä James Bond assosiaatioilta pakokohtauksissa. Suomalainen Mäki osoittautuu paitsi loistavaksi kokiksi, myös kovakuntoiseksi ja mestarilliseksi pakenijaksi. Romantiikkaakin on hiven ilmassa.

Minusta tässä olisi varsin mainio elokuvakäsikirjoitus, sen verran vauhdikkaasta tarinasta on kysymys.

Vahva suositus! Kirja tempaa mukaansa ja sen lukee lähes yhdellä istumalla. Mukava matkakirja!

www.tammi.fi

”Murhapaikalla tuoksuu sushi, mutta wasabiakin tehokkaammin hien nostaa pintaan yakuza, Japanin järjestäytynyt rikollisuus.”

 

 


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti