Umami muualla Facebook

Julkaistu 9. 10. 2015 Teksti Uutuudet Ei kommentteja Kirjallisuus

Yksin Marsissa vihdoin suomeksi

Andy Weirin menestyskirja Yksin Marsissa on nyt saatavilla suomeksi Into Kustannuksen julkaisemana. Tämä itse astronauttienkin ylistämä scifi-trilleri on erittäin ajankohtaista luettavaa juuri nyt, sillä kirjaan perustuva Ridley Scottin ohjaama samanniminen elokuva saa Suomen ensi-iltansa tänään 9. lokakuuta 2015.

Kuusi päivää aiemmin astronautti Mark Watneyn oli tarkoitus olla yksi ensimmäisistä ihmisistä Marsissa. Nyt hän on varmasti ensimmäinen ihminen, joka kuolee siellä. Ares 3:n miehistö joutuu hiekkamyrskyyn. Evakuoinnin aikana Markin avaruuspuku vaurioituu, ja muut luulevat hänen kuolleen. Mark jää yksin karulle planeetalle. Miten avaruuteen yksin hylätty astronautti saa ilmoitettua Maahan olevansa elossa? Mark turvautuu kekseliäisyyteen, insinööritaitoihin ja hirtehishuumoriin. Mutta riittävätkö ne voittamaan kosmiset esteet?

Yksin Marsissa pohjautuu alusta loppuun nykytieteeseen ja yllättää lukijansa yhä uudestaan. Se on herkeämätön scifi-trilleri, jota lukee kuin tosielämän selviytymiskertomusta.

Yksin Marsissa kirjailijakuva

Yhdysvaltalainen Andy Weir (s. 1972) on työskennellyt tietokoneohjelmoijana 15-vuotiaasta ja ollut avaruusnörtti koko ikänsä. Hän on innokas suhteellisuusteorian, astrodynamiikan ja miehitettyjen avaruuslentojen historian harrastaja. Yksin Marsissa on hänen esikoisromaaninsa, jonka hän julkaisi ensin omakustanteena. Kirja nousi hetkessä lukijoiden rakastamaksi bestselleriksi ja saavutti suorastaan kulttiklassikon maineen. Palkitun romaanin käännösoikeudet on myyty 34 maahan.

”Todella harvinainen yhdistelmä hyvää, omaperäistä tarinaa, kiinnostavan todentuntuisia henkilöhahmoja ja kiehtovaa teknistä tarkkuutta. MacGyver kohtaa Salaperäisen saaren.” – Astronautti Chris Hadfield

Andy Weir: Yksin Marsissa
Into Kustannus/kaunokirjallisuus
Sidottu
392 sivua
Suositushinta 32 €, ISBN: 978-952-264-438-1
Suomentaja: Kaj Lipponen
Alkuperäisteoksen nimi: The Martian

Kirjasta tehty elokuva:

Ohjaus:
Ridley Scott

Käsikirjoitus:
Drew Goddard

Yksin_Marsissa_teaser

Näyttelijät:
Matt Damon, Kate Mara, Jessica Chastain, Michael Peña, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Naomi Scott

Ohjaaja Ridley Scottin uusi scifi-jännäri perustuu samannimiseen menestyskirjaan. Astronautti Mark Watneyn (Matt Damon) luullaan kuolleen kovassa myrskyssä miehitetyllä Mars –tutkimusmatkalla, joten hänen miehistönsä lähtee kotimatkalle ilman häntä. Mutta Watney on selvinnyt elossa ja tajuaa olevansa yksin karulla planeetalla. Vain niukat varusteet apunaan hänen täytyy luottaa kekseliäisyyteensä pysyäkseen hengissä ja löytääkseen keinon viestittää Maahan olevansa elossa. Miljoonien kilometrien päässä NASA ja kansainvälinen tiimi tiedemiehiä tekevät väsymättä töitä tuodakseen tämän yksinäisen ”marsilaisen” kotiin, kun toisaalla Watneyn miehistö suunnittelee rohkeaa, joskin melko mahdotonta pelastustehtävää.


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti