Umami muualla Facebook

Julkaistu 22. 3. 2016 Teksti Liisa Wilska Ei kommentteja Kuvataide

Hohtavat, leijuvat Pariisin puistot

Galerie Forsblomissa  on esillä Tiina Mielosen maalauksia 3.4.2016 saakka. Näyttelyn nimi on ”Bloom”. Pleksille öljyvärillä maalatut hohtavan kimmeltävät kuvat ovat kuin kurkistusaukko toiseen, salaperäiseen todellisuuteen.

Vasemmalla: Oranssi vaahtera, öljyväri pleksille, 2016

Taidemaalari Tiina Mielonen (s. 1974) lainaa maalaustensa aiheet postikorteista ja matkaesitteistä.  Hänen nyt Galerie Forsblomissa esillä oleva Bloom -näyttelynsä  pohjautuu keväisiin Pariisin puistonäkymiin, erityisesti värikkään historian omaavan Parc Monceaun maisemiin.  Sanotaan, että Claude Monet maalasi siellä ja puisto on ollut menneisyydessä jopa verilöylyn näyttämönä. Tiina Mielonen esittelee tuttuja teemoja yllättävässä, psykedeelisen vieraannutetussa muodossa. Hänen teoksissaan keinotekoisten ja luonnonelementtien välillä on elokuvamainen, monitahoinen jännite. Henkilökohtaiset muistot törmäävät tuonpuoleiseen, toisenlaiseen todellisuuteen näyttämönkaltaisessa, minimalistisessa tilassa.

Nurmikko, öljyväri pleksille, 2016

Nurmikko, öljyväri pleksille, 2016

Vaaleanpunainen kirsikkapuu, öljy pleksille, 2016

Vaaleanpunainen kirsikkapuu, öljy pleksille, 2016

Mielonen maalaa maisemansa pleksille. Hohtava öljyväri luo kuviin leijuvan tunnun. Voimakkaat siveltimenvedot tekevät maalauksiin katoavaisuuden ja väliaikaisuuden häivähdyksen.

Tiina Mielonen suunnnittelee maalauksen komposition tarkasti etukäteen ja maalaa ne nopeasti yhdeltä istumalta. Taiteilija muuntelee muotoa ja väriä ja abstrahoi aiheen niin, että alkuperäinen kuvalähde ei ole enää tunnistettavissa.

Magnolia I, öljy pleksille, 2016

Magnolia I, öljy pleksille, 2016

Tiina Mielonen valmistui Kuvataideakatemiasta 2003 ja on ottanut osaa lukuisiin näyttelyihin kotmaassa ja ulkomailla. Hän on oleskellut taiteilijaresidensseissä Pariisissa, Rotterdamissa ja Italian Mazzano Romanossa.  Hänen teoksiaan on useiden suomalaisten museoiden kokoelmissa.

Tiina Mielonen: Bloom

10.3.-3.4.2016

Galerie Forsblom

 


Kirjoita kommentti