Umami muualla Facebook

Julkaistu 17. 3. 2011 Teksti Liisa Wilska Kommentit pois päältä artikkelissa Topatut julkkikset Kulttuuri

Topatut julkkikset

Ulla-Maija Svärd on valinnut Me Naiset -lehteen valokuvaamiaan kansia, muovittanut, topannut, kirjonut ja ommellut kuvia ja tuloksena on  kolmiulotteisia, hauskoja kollaaseja – tämän päivän ikoneja. Kuvien koreiksi stailatut julkkikset ja otsikoiden ylevät lauseet  – “Löysin kyvyn rakastaa”, “Jorman rinnalla elämä on ollut vaikeaa” – ovat hauskan ironisessa ristiriidassa. Näyttelyn nimi on Topatut ikonit – kansitarinoita tosielämästä. Se on avoinna Taidesalonki Piirrossa Uudenmaankadulla 30.3.2011 saakka.

(Työ vasemmalla: Jorman rinnalla on ollut vaikeaa, 34,5 x 39 cm.)

Antakaa meille aikaa rakastua, 34,5 x 39 cm.

Taiteilija itse kirjoittaa näyttelystään:
“Näyttelyni aiheina ovat kuvaamani naistenlehden kannet, joissa julkkiskaruselli pyörii värittäen kansi-ikoniensa elämää suurin kirjaimin ja väkevin sanoin.

Uudet lehdet ilmestyvät, kannet vaihtuvat ja jutut unohtuvat. Vai onko asia niin? Entä jos kaivaisin kannet arkistosta: Kertoisivatko ne nyt uutta tarinaa, kun aikaa on kulunut ja tiedämme enemmän…

Pian olin sukeltanut takaisin kansitarinoiden maailmaan missä kannet huutelevat toisilleen ja heittävät häränpyllyä tulevaisuuden ohittaessa ne uusin skuupein.

Olen valinnut Me Naiset –lehteen valokuvaamiani kansia jotka olen ensin muovittanut, sitten topannut, kirjonut ja ommellut korostaen kansien pääkuvia ja tekstejä, peittäen muita aiheita. Näin syntyneistä kollaaseista olen tehnyt uusia jättikansia ja monenmoisella katinkullalla koristeltuja ikoneita. Ne ovat näyttelyni pääaiheena.

Selviytyminen oli ihme, 34,4 x 39 cm.

Työprosessista tuli pitkä ja sain sen valmiiksi vasta vuosien kuluttua. Viimeiseksi kirjoin työtakistani ”Valokuvaajan tyhjän takin”. Se kertoo myös kuvaajille tutusta maailmasta: naistenlehtien Tavarataivaasta.”

Hauska näyttely, joka herättää monenlaisia ajatuksia. Menkää katsomaan!

Taidesalonki Piirto

Uudenmaankatu 7, 00120 Helsinki

ti-pe 11–18  •  la 11-16 •  su 12–16


Aiheet: , , , ,

Kommentteja ei oteta vastaan.