Umami muualla Facebook

Julkaistu 29. 1. 2019 Teksti Tiia Koskimies Ei kommentteja Näyttelyt

Dipinto A Palermo 28.1.-10.2.2019

Lähdetään taidenäyttelyyn!

Taideharrastajat lähtivät hakemaan inspiraatiota Italiasta. Ryhmä on innostunut ’matkamaalauksesta’. Tällä kertaa he valitsivat Sisilian tutkimuksiemme kohteeksi. Majoitus oli Palermossa ja retki tehtiin Cefaluun.

Maalauskohteiksi valikoitui lopulta ihana meri ja satama veneineen, salaperäiset kaupunkikujat, puistojen huikeat ficukset, jopa kapusiinimunkkien katakombit tarjosivat maalattavia elämyksiä.

Saatteeksi katsojalle:

”Olemme hullaantuneet vesiväreihin. Taiteilijauramme olemme kukin tahoillamme aloittaneet öljyakryyli ym. työskentelyllä, mutta akvarellimaalauksessa värin ihanan tahattomat liukumat ja karkailut ihastuttivat ja houkuttelivat kokeilemaan. Hakeuduimme aikaa myöten Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen jäseniksi ja osallistuimme sen järjestämille kursseille oppia hakemaan.

Tässä nyt olemme yhteisessä näyttelyssä, akvarellissa kyynärpäitä myöten. Olemme ottaneet vastaan akvarellihaasteen ja lähteneet etsimään tietä vesivärin ytimeen – sillä tiellä tässä ollaan!

Olemme keskittyneet hiomaan tekniikkaamme mahdollisimman keveäksi ja yritämme ymmärtää akvarellin omaa laatua ja vaatimuksia. Pidämme haasteista ja kompuroinnista villin, kahlitsemattoman vesivärin kanssa. Veden ja pigmentin yhteistyöstä pulppuaa tälle taidemedialle erityisen nautittavia mahdollisuuksia sisällön manifestointiin.
Akvarellissa on huumoria, josta syntyy mukavaa, sattumasta kumpuavaa rosoa kuulakkaille pinnoilleen.

Palermo on antanut meidän kokea värien suuruuden ja hiljaisuuden vaihtelevin tuntein, mutta aina rehellisesti.
Kun annamme värille tilaa, väri antaa helposti sisällöllisiä merkityksiä.

Joskus tapahtuu niinkin, että muotojen runsaus, värien syvyys, pienten detaljien kauniit sikermät irtaantuvat viitekehyksistään ja alkavat toimia symboleina suuremmille totuuksille, antavat jopa mahdollisuuden kokea jotakin siitä, mikä taiteessa on sakraalia.

DIPINTO A PALERMO on ollut meille valaiseva kulttuurikokemus. Ihanaa yhteisöllisyyttä eri tavoilla. Alleviivaamme akvarellin taipuisuutta matkamaalarin kaveriksi.”

Mille Grazie a tutti voi!

Marina Basdekis, Päivi Häkkilä, Paula Järvinen, Eeva-Liisa Kainulainen, Riitta Kärkkäinen, Assi Liikanen,Anja Meri, Ritva Rautakoski, Kerston Sevón, Johanna Sipiläinen, Jorma Wartiovaara.

www.akvart.fi


Aiheet: , , , , , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti