Umami muualla Facebook

Julkaistu 5. 6. 2012 Teksti Tiedotteet Ei kommentteja Kulttuuri

Toots&The Maytals

Elävä legenda, jamaikalainen reggaemuusikko Frederick ”Toots” Hibbert saadaan vihdoin The Maytals -yhtyeensä kanssa keinuttamaan suomalaisyleisön lanteita. Hikinen ja letkeä meno täyttää Helsingin The Circuksen tiistaina 21. elokuuta. Liput ainutlaatuisen autenttiselle jamakalaisillalle tulevat myyntiin maanantaina 11. kesäkuuta Tiketissä.

Ennen vuotta 1967 maailmalla ei tunnettu vielä termiä ”reggae”musiikki – oli vain skata. Vasta Toots & The Maytalsien ”Do The Reggae” -levy (1967) nosti tämän nykyisin itsestäänselvän afrikkalais-karibialaista musiikkityyliä kuvaavan käsitteen kaikkien huulille.

Soundissaan sulavasti gospelia, skata, soulia, reggaeta ja rockia yhdistelevä Toots & The Maytals perustettiin 1960-luvun alkumetreillä Kingstonissa, Jamaikalla. Sen jälkeen yhtye on vaihtanut miehistöä monesti ja lopettanutkin kertaalleen, mutta kokoonpanoa johtaa yhä perustajajäsen Toots Hibbert. Pysyvää Toots & The Maytalsien uralla on kuitenkin jatkuvan suosion lisäksi ollut sisäinen palo musiikin tekemiseen – yhtyeen levytysten ja live-esiintymisten määrä on huimaava.

Toots & The Maytalsien tarttuva tuotanto on myös innoittanut laaja-alaisesti muita musiikkialan tähtinimiä. Esimerkiksi ”Monkey Man” -hittisingleä (1969) on esittänyt lukuisten artistien joukossa esimerkiksi Amy Winehouse, The Specials sekä Kylie Minogue & The Wiggles.

Reggae-ikoni Toots on yhtyeineen kaksinkertainen Grammy-voittaja, muun muassa parhaan reggaealbumin (”True Love”, 2004) osalta.  Viime vuosina yhtye on kiertänyt maailmaa esimerkiksi The Rolling Stonesin, Dave Matthewsin ja Sheryl Crown kanssa. Toukokuun lopulla Toots & The Maytals julkaisi dokumenttielokuva-dvd & live-levy -paketin PledgeMusicin kautta. Julkaisu on osaltaan myös projekti, jonka tuottojen avulla Toots Foundation kerää varoja jamaikalaisille hyväntekeväisyysjärjestöille. Helsingin-keikkaa edeltävänä iltana Toots & The Maytals nähdään Turun Linnan Juhlissa, jossa sitä lämmittelevät Jukka Poika ja Elokuu.

KEIKKA:
Toots & The Maytals (Jam)
Ti 21.8.2012 Helsinki, The Circus
Ovet klo 20, ikäraja K-18

LIPUT:
Myyntiin ma 11.6.2012 klo 9
40 euroa + mahd. toimituskulut Tiketin myyntipisteistä, puhelinpalvelusta 0600-1-1616 (1,69 euroa/min + pvm) ja www.tiketti.fi
Ovelta 45 euroa, mikäli lippuja on jäljellä.

www.tootsandthemaytals.com
www.livenation.fi


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti