Umami muualla Facebook

Julkaistu 9. 4. 2009 Teksti Tiia Koskimies, kuvat Gummerus Ei kommentteja Kulttuuri

Poikien ja tyttöjen selviytymisoppaat

Niin tytöt kuin pojat joutuvat joskus kiperiin tilanteisiin. Onhan se hyvä tietää, mitä kannattaa tehdä jos piraijalauma hyökkää tai haluaa järjestää muotinäytöksen. Jokaisen tytön ja pojan elämässä saattaa tulla eteen tilanteita, jolloin hyvät neuvot olisivat tarpeen.

Kaiken ei aina tarvitse olla niin vakavaa. Tytöt tarvitsevat tietenkin avukseen hulvattoman hauskan Tyttöjen kirjan – maailman parhaan glamouroppaan. Pojat puolestaan selviytyvät Poikien kirjan – sankarin selviytymisoppaan turvin. Oppaiden avulla on mahdollista selvitä kunnialla ja tyylillä niin arkisista kuin harvinaisemmistakin haasteista, aina kiusallisista finneistä tai kotitehtävistä kiitospuheen pitämiseen tai nälkäisen piraijalauman hyökkäykseen.

Glamourtyttö hallitsee kauniin ja viehkeän käytöksen salat. Hän ei hätkähdä takkuisten hiusten tai muotimokan tehneen ystävän edessä. Hän kylpee kuin Kleopatra, tekee täydellisen piruetin ja uskottelee osaavansa flamencoa, jos tilanne niin vaatii. Yli sadan niksin avulla jokainen tyttö voi olla jumalatar, josta löytyy sekä ulkoista että sisäistä kauneutta. Oppaan neuvoilla voi muun muassa tuunata trendikkäitä asusteita, järjestää muotinäytöksen tai hemmotteluillan ystäville. Mukana ovat myös aina tarpeelliset ohjeet onnistuneeseen limusiinista nousemiseen ja kirkuvalta fanilaumalta pakenemiseen.

Näin uskottelet olevasi käsimalli: 
- Kieltäydy tekemästä mitään, mikä voisi vahingoittaa käsiäsi. Tähän voi sisällyttää tiskaamisen (kuivattaa ihoa), esseiden kirjoittamisen (voit saada mustetarhoja sormiisi) ja koiran ulkoiluttamisen (talutushihna saattaa aiheuttaa kovettumia käsiisi). 
- Harjoittele käsiposeerausta, kun muita ihmisiä ei ole paikalla. Kun äitisi haluaa lehden luettavakseen, älä vain ojenna sitä – poseeraa samalla kädelläsi.
- Pane vanhempasi vakuuttamaan kätesi miljoonasta eurosta.

Poikien kirjassa on kattavat ohjeet kiperiin tilanteisiin, joita voi seikkaillessa kohdata. Oppaassa neuvotaan muun muassa miten paeta uppoavasta autosta tai kuinka selvitä hengissä tornadosta, lumivyörystä tai koulun diskoillasta. Mukana on myös elintärkeitä ohjeita vaarallisten petojen, kuten jääkarhun, iilimadon, avaruusolennon, nälkäisen virtahevon ja opettajan kohtaamiseen. Entä mitä tehdä kun vastaan kävelee hirveä lumimies? 

”Jotkut uskovat että lumimiehet ovat ihmisen kaukaisia sukulaisia. Mikset siis tarjoaisi Jetille teetä tai kahvia tai jotakin syötävää? Lumi-ihmiset ovat yleensä ihmeissään siitä, miten epäkohteliaasti otamme vieraita vastaan. Jeti tarjoaa kutsumattomillekin vierailleen aina vähintään kupillisen alppiruusuteetä ja muutaman lumikeksin.

Sally Jeffrie
Tyttöjen kirja – maailman paras glamouropas
Alkuperäisteos The Girl’s Book of Glamour: A Guide to being a Goddess
Suomennos  Sirpa Parviainen
125 sivua
Ovh. 23 €

Guy Campbell
Poikien kirja – sankarin selviytymisopas
Alkuperäisteos The Boys’ Book of Survival: How to Survive Anything, Anywhere
Suomennos Marlene Sanoukian
127  sivua
Ovh. 23 €

Gummerusen historiaa

Lehtori Kaarle Jaakko Gummerus aloitti kustannustoiminnan yhdessä vaimonsa Gustavan kanssa vuonna 1872. Kaarle Jaakko ja Gustava halusivat kantaa kortensa kekoon kansan valistamiseksi ja julkaista painotuotteita huviksi ja hyödyksi kaikille Suomen kyläläisille. 

Gummerus toimii edelleen suomalaisena perheyhtiönä, jonka omistajat ja henkilökunta kunnioittavat Kaarle Jaakon alkuperäistä liikeideaa ”huviksi ja hyödyksi”. Julkaisemme kotimaista ja suomennettua kaunokirjallisuutta, lasten- ja nuortenkirjallisuutta sekä tieto- ja harrastekirjoja. Kustannusohjelmaamme kuuluvat myös sanakirjat ja kielten kirjat. Osana Gummerusta toimii tietokirjoja julkaiseva Ajatus Kirjat. 
www.gummerus.fi


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti