Umami muualla Facebook

Julkaistu 11. 3. 2015 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Mervi Melasniemi Yksi kommentti Muoti ja kauneus

Kevättä ilmassa

Lumien sulettua alkaa pikkuhiljaa tehdä mieli vaihtaa keväisempiin asuihin. Ennen ostoksille ryntäämistä, kannattaa katsoa omasta vaatekaapista käyttökelpoiset vaatteet tähänkin kevääseen. Uutta ilmettä saa helposti uusilla asusteilla kuten kengillä, laukuilla, huiveilla tai koruilla.

Farkut ja paitapusero, paitapusero ja hame ovat klassikkoja, jotka on hyvä löytyä jokaisen naisen vaatekomerosta. Hyvin istuvia farkkuja löytyy nykyisin jokaiselle vartalotyypille. Naisen vaatekaapissa on myös hyvä olla joku juhlavampi kesäleninki ja joitakin huolettomampia kesämekkoja töihin ja vapaa-aikaan.

Tänä keväänä pastellivärit ovat muotia, mutta kaikki eivät niistä pidä, eivätkä ne yksinkertaisesti sovi kaikille. Ei muodin oikkuja tarvitse noudattaa orjallisesti ollakseen hyvin pukeutunut. Valkoinen, musta- ja sinivalkoinen sekä raikkaat perusvärit ovat myös aina muodissa.
DSC_0021

Tässä jutussa tehtiin keväisiä ja hiukan kesäisempiäkin löytöjä Aulikki Aution vaatekaapista. Aulikki on laatutietoinen ja ostaa vaatteensa pidempää käyttöä ajatellen. Hänen vaatteensa ovat usein hiukan kalliimpia, mutta materiaalien on kestettävä hyvinä pitkään, vuodesta vuoteen. Klassiset valinnat eivät mene koskaan muodista. Vuosienkin päästä sellaisen vaatteen voi ottaa uudelleen käyttöön.

Kevyempää kevääseen

DSC_0072

Hyvin istuvat, päällä mukavan tuntuiset farkut löytyvät useimpien kaapista. Yhdistä niihin nyt raikas paitapusero. Kuvassa suoralahkeiset Raw 3301 -farkut. Paitapusero on Morriksen. Merkin klassiset paitikset ovat hyvistä materiaaleista, huolella valmistettuja ja säilyvät moitteettomina pesusta toiseen.

DSC_0056 DSC_0061

Lindbergin sininen sifonkipaita on raikas luonnonvaalean Filippa K:n jerseyhameen kanssa, asu sopii myös kesään. Viereisessä kuvassa hameeseen on yhdistetty rento, ohut More&More:n neulepaita.

DSC_0063

Hennon pastelli, keväinen neulepusero on italialainen ja hankittu Turusta Le Follie -liikkeestä. Luonnonvaalea raita yhdistää paidan hyvin hameeseen.

DSC_0069

More&More:n raidallinen kesäpaita on lycraa ja mukava päällä. Hame on Signalin. Raitapaita on kiva kesällä farkkujen, valkoisen hameen tai housujen kanssa.

DSC_0076

Silkkinen Ivo Nikkolon kukkamekko on muutaman vuoden takainen hankinta, mutta taas ajankohtainen, kun kukkamekot ovat nyt muodissa. Neuletakki on Cosilta, joka on Espalla Kämp Galleriassa.

DSC_0084
Creamin pliseerattu leninki on  hyvä juhlavaate, sekin jo muutaman vuoden takaa. Se on pelastanut ja tulee pelastamaan monet Aulikin  juhlat. Arkisempaan menoon leninkiin voi yhdistää jopa niukan farkkutakin ja korkeapohjaiset nauhaespadrillokset tai ballerinat, ja asu näyttää aivan erilaiselta.

DSC_0092 DSC_0099

Suloinen Oililyn kesämekko on ostettu viime kesänä Muotikuusta. Oililya voi ostaa myös oilily.com -nettikaupasta. Mekko on Aulikille mieluinen ja sille on paljon käyttöä tulevanakin kesänä. Punainen bolero on täsmälleen samaa punaista kuin mekon aplikoidut kukat.

Aulikki 3.2.2015


Aiheet: , , , , , ,

Yksi kommentti

Kirjoita kommentti