Umami muualla Facebook

Julkaistu 18. 10. 2013 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Taru Kehälinna Yksi kommentti Muoti ja kauneus

Opi tekemään koruja

Taru Kehälinna alkaa kirjoittaa Umamiin koruista ja niiden valmistuksesta. Korujen tekeminen on mukava harrastus, kun voi tehdä juuri itselleen sopivia koruja, vieläpä edullisesti. Tarvikkeita löytyy vaikka millä mitalla muun muassa askartelukaupoista ja jopa kirpputoreiltakin.
Taru Kehälinna.

Taru kertoo: Korurintamalla löytyy nykyisin niin paljon valinnanvaraa ja erilaisia tyylejä, joista tulen kertomaan. Jutuissani tulen jakamaan teidän kanssanne rakkauteni koruihin. Syksyn mittaan esittelen kauden korutrendejä, vinkkaan hyvistä korulahjaideoista ja parhaista korumyyjäisistä. Kerron myös erilaisista korujen valmistus- ja tuunaustavoista. Ohjeiden tavoitteena on näyttää, miten helposti kuka tahansa voi itse valmistaa kauniita ja persoonallisia koruja.

Olen pienestä tytöstä asti pitänyt kauniista ja kimaltavista asioista, eritoten koruista. Ihastelin äidin korurasian aarteita, sovittelin niitä päälleni ja mallailin peilin edessä. Äiti kutsui minua pyryharakaksi, koska kaikki kiiltävä herätti kiinnostukseni. Ja miksipä ei, kauniit korut piristävät ja tuovat jokaiseen päivään ripauksen luksusta.

Myöhemmin olen oppinut arvostamaan koruissa muutakin, kuin kimaltavia timantteja. Kaunis koru nostaa kantajansa mielialaa synkimpänäkin syyspäivänä. Koruihin liittyy usein monenlaisia tunteita, koska ne muistuttavat meitä rakkaista ihmisistä ja kauniista hetkistä. Tyylikkäät korut myös viimeistelevät jokaisen asukokonaisuuden ja ilmentävät kantajansa persoonallisuutta.

Siirryin korujen ihastelusta niiden valmistamiseen vuonna 2007. Valmistamani korut ihastuttivat suuresti työkavereitani ja lähipiiriäni, joten perustin Korulinna-yritykseni vuonna 2009. Vaikka korujen valmistus onkin minulle edelleen vain harrastus ja sivutoimi, ovat korut intohimoni. Seuraan tarkasti uusimpia korutrendejä ja muotivirtauksia, tutustun innokkaasti uusiin korujen valmistustekniikoihin ja kehitän kädentaitojani. Korut, niin itse valmistetut, kuin ostetutkin, ovat vallanneet asunnostani leijonanosan. Mutta mikäs siinä, kai seisaaltaankin voi syödä, jos kaikki pöytäpinnat ovat keskeneräisten koruprojektien valtaamia ;)

Kerro Tarulle vinkiksi, minkä tyyppisiä koruja haluaisit oppia valmistamaan.


Aiheet: , , , , ,

Yksi kommentti

 1. Haluaisin tehdä itse

  Haluaisin tehdä itse tässä jutussa ensimmäisenä olevan korun. Ihana,kuin Marianne-karkki!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Hilu

  21. 10. 2013 19.29

Kirjoita kommentti