Umami muualla Facebook

Julkaistu 20. 2. 2013 Teksti Tiia Koskimies 6 kommenttia Muoti ja kauneus

Umamin lukijan muuttumispäivä

Eipä Umamin joulukalenerin palkinto olisi voinut osua parempaan osoitteeseen. Puuterihuoneen Riitta Vaara valitsi vastanneiden joukosta voittajaksi Marita Romppasen, joka totisesti oli palkintonsa ansainnut.

Maritalla on ollut elämässään paljon vastoinkäymisiä ja sairautta, mutta positiivisena ihmisenä hän on selvinnyt niistä hyvin ja osannut aina katsoa valoisasti tulevaisuuteen. Hän on ”maanantainrakastaja”. Ajatus siitä, että ihminen voi joka päivä ja viikko aloittaa elämänsä uudelleen on auttanut häntä eteenpäin. Tuleen ei kannata jäädä makoilemaan. Onnettomuudessa vaurioituneen selän vuoksi hän on sairaseläkkeellä.

Kovista kokemuksista on tulossa elämänkertakirja, jonka Marita toivoo olevan avuksi niille, jotka kamppailevat samojen ongelmien kanssa, joita hänelläkin on ollut. Marita opiskelee kirjoittamista kansaopiston kirjoituskurssilla. Hän on omassa elämässään oivaltanut, että sanat ”sitkun” ja ”mutkun” kannattaa unohtaa ja käyttää mieluiten sanaa ”nytkun”. Ylipäätään kannattaa olla itsensä paras ystävä.

Sisäinen muutos oli tapahtunut. Nyt oli ulkoisen muutoksen vuoro. Selkäkipujen ja liikkumattomuuden vuoksi painoa oli päässyt kertymään. Vuodenvaihteessa tehdyn ruokavaliomuutoksen ansiosta paino on lähtenyt putoamaan ja se on pudonnut jo 8 kiloa. Marita syö mm. paljon rahkaa ja vihanneksia.

Umamin lukija hänestä tuli Facebook-ystävän kautta. Eläkkeellä ollessa on aikaa selailla nettiä ja lueskella vaikka Umamia. Hän pitää siitä sen vuoksi, että sieltä löytyy lukemista myös aikuiselle naiselle. Taiteellisen tyttären kanssa hän käy paljon taidenäyttelyissä, teatterissa ja elokuvissa, joten niistä aiheista kirjoitettuja juttuja hän lukee myös mielellään. Muotiin liittyviä artikkeleita hän toivoisi julkaistavan enemmän.

”Kierrätysvaatteet kiinnostavat, kiertelemme tyttären kanssa paljon kirpputoreilla tekemässä löytöjä. Rakastan laukkuja. Guessin laukkuja minulla on monta”, hän nauraa.


Muuttumispäivä alkoi kasvohoidolla. Kosmetologi Katri Ainikkamäen hellien käsien rytmikkäässä hieronnassa, Marita rentoutui ja lähes nukahti. Hoitokeskustelussa selvisi, että Maritan kotihoidon perusasiat ovat kunnossa ja Katri suositteli Maritalle kotihoitoon Exuviance-hoitosarjaa, jonka sisältämät hedelmähapot paksuntavat ihoa ja tasapainottavat Maritan ihon kosteutta.

Sen jälkeen oli hiusten vuoro. Marita on ollut pitkään vaaleahiuksinen. Hän oli värjäyttänyt hiuksensa ruskeiksi ja tunsi olonsa vieraaksi siinä värissä. Hän pääsi Miia Ollulan käsittelyyn, jonka erikoisalaa ovat meikit, hiukset, kampaukset ja meikkiopastukset. Miia on voittanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja. Hyllynpäälinen pursui muhkeita pokaaleja. Yhdessä Riitta Vaaran kanssa he totesivat, että Maritan ihonväri on hieman punertava, joten vaaleat hiukset eivät ole kasvoille paras väri. Hiuksia päätettiin vaalentaa keveillä raidoilla. Miia sanoi, että niitä ei yhdellä käsittelyllä vielä saa kovin vaaleiksi, toinen käsittely kannattaa tehdä hieman myöhemmin.

Kun hiuksiin oli saatu hyvä väri ja muoto, oli meikin vuoro. Maskeeraaja ja meikkitaiteilija Tanja Warjonen tasoitti Maritan kasvojen liikaa punaisuutta Ben Nye värivoiteella ja punaisen neutraloijalla. Sekä peitti silmien tummia sisänurkkia peitevärillä, joka sai silmät loistamaan. Lisäksi tummalla luomivärillä tehty rajaus toi kauniit silmät esiin. Luomien sisänurkkaan levitetty kuparinhohtoinen sävy korosti silmien sinisyyttä. Huulipunaksi valittiin hiustenväriin sopiva hillitty sävy.

Stylisti Lalli Savolainen auttoi Maritaa valitsemaan Timo Andersson Oy:n laajasta silmälasivalikoimasta kokonaisuuteen sopivat sangat. Yhdessä Maritan kanssa päädyimme sankoihin, joiden väri ja ylöspäin kaareutuva linja kohotti katsetta ja toi valoa ilmeeseen.


Pukeutumisneuvoja ja bisnespukeutumisen kouluttaja Tuija Kauppinen oli valinnut kaksi tunikaa ja helmet valittavaksemme. Asut muuttumisleikkiimme olivat Aino Shopista Freda 33 www.aino.net.
Värikäs vaate pisti koko olemuksen hehkumaan. Tuija oli vienyt Maritan Arkadiankadun Wiipurin Erikoiskorsetti -liikkeeseen, joka on erikoistunut isojen tyttöjen liiveihin. Prima Donnat toivat Maritan naiselliset muodot kauniisti esiin.

Muuttumispäivä sattui ystävänpäiväksi. Nautimme Puuterihuoneella hurmaavat leivokset. Iltaa Marita juhlisti hyvässä tutussa naisporukassa. Hän toivottaa Umamin lukijoille pirteyttä kevääseen ja voimia itsestään huolehtimiseen.

http://www.facebook.com/Puuterihuone


Aiheet: , , , , , ,

6 kommenttia

 1. Upeaa!

  Upeaa!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Risu

  20. 2. 2013 9.44

 2. Aivan mahtava muutos

  Aivan mahtava muutos ja ei kyllä oikeesti ollut paljosta kiinni minulla, että tippa olis tullut linssiin. Maritan pieni tarina elämän kommervenkeitä kuinka se on heitellyt suuntaan ja toiseen.

  Sanat sitkun ja mutkun kolahtivat! Asenne Maritalla juuri oikea! Nytkun!

  Laitan omani sitkun ja mutkunit pussiin, jonka suljen kunnolla ja heivaan roskiin ja alan opettelemaan NYTKUN!

  Vaatetus, meikit ja hiukset on niin nappi valinta, mutta hei onhan sielä ne ammattilaiset taustalla.

  Tämä voitto meni mielestäni ihan oikeaan paikkaan!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Mirva

  20. 2. 2013 21.30

  • Kiitos Mirva ja

   Kiitos Mirva ja Risu kommenteista ..ette usko mutta minä itkin onnesta Puuterihuoneella kun värjäsivät ja leikkasivat mun tukan oli niin ihana malli ja väri..muksaa loppuviikkoa teille molemmille ..ja jatketaan tästä nytkun elämää::)

   Vastaa kommenttiin

   Kirjoittanut

   Marita

   20. 2. 2013 21.36

 3. Ihana juttu !

  Ihana juttu !
  Maritan ulkonäkö alkoi täsmätä ”uuden sisimmän ” kanssa. Ilman näin kovaa elämänkouluakin on tässä pimeässä maassa vaikea säilyttää positiivisuus ja jos joku, niin näin hyvin tehty stailaus saa jaksamaan. Innostaa varmasti myös pitämään huolta itsestään. Ammattilaisen kanssa on kiva etsiä omia hyviä puoliaan, joita ei ehkä koskaan huomaisi itse.
  Stailauksessa parasta oli Maritan silmämeikki , ”sielun peilit ” tulivat kauniisti esiin ja pilkettähän löytyy ! Vaatetuksestakin löysin kivoja vinkkejä,
  Lisää tälläisiä juttuja !!!!

  Vastaa kommenttiin

  Kirjoittanut

  Merja

  2. 3. 2013 23.21

  • Kiitokset kommentistasi Umami.fi-tiimin

   Kiitokset kommentistasi Umami.fi-tiimin puolesta. Kauniisti sanottu Maritasta ja varmasti totta, vaikka en häntä tunnekaan. Kauniilta ja tyytyväiseltä hän näyttää! Hyvä, että löysit vinkkejäkin. Vastaavaa on varmasti tulossa jatkossakin…

   Vastaa kommenttiin

   Kirjoittanut

   Mervi Melasniemi

   2. 3. 2013 23.33

   • Kiitos vielä kerran

    Kiitos vielä kerran ihanista kommenteista..tälläisiä tarvitaan meille jo aikuisille naisillekin ..mukava nähdä miten stailaus toi minusta aivan uusia puolia esiin näillä on hyvä mennä eteenpäin kevättä rinnassa keikkuen ..halauksin kaikille.

    Kirjoittanut

    Marita

    5. 3. 2013 23.40

Kirjoita kommentti