Umami muualla Facebook

Julkaistu 2. 12. 2014 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat Gummerus Ei kommentteja Kirjallisuus

Deon Meyer: Metsästäjän sydän

Eteläafrikkalainen jännitysromaanikirjailija Deon Meyer, joka itsekin harrastaa moottoripyöräilyä, on kirjoittanut huiman romaanin apartheidin jälkeisestä Etelä-Afrikasta, jossa kirjan päähenkilö viilettää tuhatta ja sataa BMV-moottoripyörällä perässään eri tiedustelupalvelujen agentit ja poliisi.

Vaatimattomalta ja tunnolliselta vaikuttavalla, moottoripyöräkaupan ja -korjaamon siivoojalla parimetrisellä Tobela ”Tiny” Mpayiphelillä on hurja, salattu menneisyys apartheid-taistelujen ajoilta. Uusi, kunnollinen elämä, joutuu katkolle hurjan pakomatkan ajaksi. Tobela nimittäin kiitää auttamaan ystäväänsä, joka pyytää tyttärensä kautta hänen apuaan. Koska ”kaveria ei jätetä”, Tobela jättää rakastamansa naisen ja tämän pojan odottamaan palaamistaan, vaikka ei oikeastaan edes haluaisi lähteä.

Perinteinen jännittävä takaa-ajotarina sekä tiedustelupalvelujen katalat kähminnät Tobelan pään menoksi tekevät lukukokemuksesta nautittavan. Vinhaa vauhtia ajavan Tobelan matka kulkee Etelä-Afrikan upeissa, joskus karuissakin, nyt syksyisissä maisemissa, joita kirjailija kuvaa suurella sydämellä ja isänmaanrakkaudella.

DeonMeyer

Gummerus kertoo kirjailijasta:

Deon Meyer (s. 1958) on afrikaansiksi kirjoittava eteläafrikkalainen jännityskirjailija, jonka teoksia on käännetty yli 20 kielelle. Nykyään Meyer on Etelä-Afrikan suosituin kirjailija. Ennen kirjailijaksi ryhtymistään Meyer opiskeli Englannin kirjallisuutta ja historiaa ja työskenteli mainos- ja viestintätoimistoissa – viimeksi omassa yrityksessään, joka edusti mm. BMW:n moottoripyörien maahantuojaa. Hän harrastaa Etelä-Afrikan kiertelyä moottoripyörällä.


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti