Umami muualla Facebook

Julkaistu 21. 3. 2017 Teksti Mervi Sandbacka Kommentit pois päältä artikkelissa Donna Leon: Tuntematon ihailija Kirjallisuus

Donna Leon: Tuntematon ihailija

Uusimmassa Donna Leonin dekkarissa liikutaan oopperan maailmassa. Venetsian oopperaan, 1700-luvulta peräisin olevaan Teatro La Feniceen on saatu esiintymään kuuluisa sopraano, Flavia Petrelli. Hän vierailee Giacomo Puccinin säveltämässä Toscassa. Huikean esityksen jälkeen laulajatar saa valtavat suosionosoitukset ja lavalle sataa ruusuja, erityisesti suuri määrä upeita keltaisia. Kuka on ruusujen lähettäjä ja, mitä hän haluaa?

Komisario Guido Brunetti on jo vuosia aiemmin selvittänyt laulajattaren yksityiselämään liittyviä pulmia, joten he ovat vanhastaan tuttuja. Brunetti oli Paola-vaimoineen seuraamassa Toscan ensi-iltaesitystä ja he odottavat laulajatarta muiden ihailijoiden tapaan oopperan aulassa. Brunetti kutsuu Flavian appivanhempiensa luo illalliselle. Siellä Flavia kertoo fanistaan, joka lahjoittaa keltaisia ruusuja, mutta ei ole paljastanut henkilöllisyyttään. Flavia on suunniltaan pelosta, koska hänen pukuhuoneensa oli täytetty ruusupuskilla ja jopa asuinpaikkansa ovelle oli tuotu jättimäinen ruusukimppu. Ihailija oli lahjoittanut Flavialle ruusuja jo aiemminkin, muun muassa Lontoossa.

Guido Brunetti alkaa ottaa asioista selvää ja pian ihmetellään, voisiko vainoava fani olla nainen. Brunetti, apunaan tietokonettaan ja suhteitaan taitavasti käyttävä signorina Elettra ja komisario Griffoni, selvittää tietysti lopulta, mistä vainoamisessa on kysymys.

Brunetti kävelee Venetsian silloilla ja kaduilla, käy välillä espsessolla ja menee kotiinsa hyvälle lounaalle, jonka Paola-vaimo on valmistanut. Välillä hän liikkuu poliisiveneellä tai vaporettolla. Tässä Donna Leonin kirjojen viihdyttävyys on parhaimmillaan. Lukija saa liikkua mielikuvituksen siivin tuossa iki-ihanassa kaupungissa.

Kirjan tiedot

Donna Leon
Tuntematon ihailija
Alkuteos Falling in Love
Suomentaja Kaijamari Sivill
Kustantaja Otava
Julkaisuaika 2017
Sivuja 300
ISBN 9789511310341
Kirjastoluokka: 84.2


Aiheet: , , , ,

Kommentteja ei oteta vastaan.