Umami muualla Facebook

Julkaistu 8. 4. 2017 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kuva Johnny Kniga Ei kommentteja Kirjallisuus

Jo Nesbø: Jano

Jo Nesbøn maaliskuussa ilmestynyt Jano on kirjailijan 11. Harry Hole -romaani, jota on odotettu jo monta vuotta. Edellinen, Poliisi, julkaistiin vuonna 2013.  Kirjailijan menestyksestä yksin Suomessa kertoo se, että Janoa myytiin jo ensimmäisen viikon aikana peräti 20 tuhatta kappaletta.

– Minun oli aina tarkoitus palata Harryn pariin, hän on sielunveljeni, Nesbø toteaa, ja jatkaa, Harryn sielu on pimeä paikka ja matka sinne raskas kokemus. Mutta hänen tarinansa takia unettomat yöt kannattavat.

Harry Holen  tarina on synkkä, kuten kirjojen aiheetkin, mutta tässä romaanissa hänen elämänsä näyttäytyy jo valoisampana. Hän elää rakastamansa naisen ja tämän aikuisen pojan kanssa, ja on jättänyt rikostutkijan hommat ja siirtynyt luennoitsijaksi poliisikouluun. Mutta… Kun Oslossa alkaa tapahtua raakoja naisten vampiristimurhia, kutsutaan Harry hätiin. Kiristys on ainoa keino, jolla hänet saadaan mukaan tutkintaan.

Kirja vie mukanaan, kuten aina Nesbøn romaanit. Enkä yhtään ihmettele hänen kansainvälistä menestystään, koska hän on yksi parhaista. En ehtinyt lukea paksua romaania kertaheitolla, mutta joka ilta oli hyvää ja jännittävää lukemista tiedossa. Jatkuuko aihe, se jää nähtäväksi.

Jo Nesbø näyttää kuvassaan mielestäni Harry Holelta. Silmässä on pilkettä, joten ehkä niin on tarkoituskin.

Kuvassa Jo Nesbø, kuvaaja Thron Ullberg

Kirjan tiedot

Kirjailija Jo Nesbø
Jano
Harry Hole -sarja
Kääntäjä Outi Menna
Sivuja 534
ISBN 9789510423585
Kustantaja Johnny Kniga/WSOY
www.johnnykniga.fi

Adlibriksessä hinta 21,90


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti