Umami muualla Facebook

Julkaistu 18. 10. 2018 Teksti Mervi Hannele Sandbacka, kuvat /kansikuva Gummerus Ei kommentteja Kirjallisuus

Karen Cleveland: Koko totuus

Amerikkalainen, CIA:ssa terrorismin tutkijana työskennellyt Karen Cleveland on uusi, nouseva dekkarigenren tähti. Hänen äskettäin ilmestynyt esikoisteoksensa Koko totuus (Gummerus) nousi heti myyntilistoille Yhdysvalloissa.

Clevelandin mukaansa tempaava vakoiluaiheinen romaani on saanut hienoja arvioita hänen amerikkalaisilta kirjailijakollegoiltaan kuten John Grishamilta, J.P.Delaneylta, Patricia Cornwellilta, Lee Childilta ja kanadalaiselta Shari Lapenalta, jotka ylistävät kirjaa loistavaksi ja kiinnostavaksi. Kuten arvata saattaa Cleveland kirjoittaa aiheestaan erittäin asiantuntevasti. Kirjan elokuvaoikeudet on jo myyty ja pääosanesittäjäksi on valittu Charlize Theron.

Kirjan päähenkilö Vivian Miller on nelilapsisen perheen äiti, joka työskentelee vastavakoiluanalyytikkona CIA:n päämajassa Langleyssa. Hänen miehensä Matthew eli Matt on rakastava aviomies ja isä, jota vaimo ja lapset jumaloivat. Vanhin lapsista, Luke, käy jo koulun ensimmäistä luokkaa, Ella on neljän ja kaksoset Caleb ja Chase ovat vielä konttausiässä. Lapsiperheen arki on hektistä lasten kouluun ja päiväkotiin viemisineen ja hakemisineen, kaupassa käymisineen, ruoanlaittoineen, lääkärikäynteineen ja nukuttamisineen. Vivianin työpäivät venyvät usein pitkiksi. Matt ehtii kotiin aikaisemmin, joten yleensä hän huolehtii perheen päivärutiineista.

Yhtenä päivänä Vivian avaa töissä venäläisiä, ns. nukkuvia agentteja koskevan kuvatiedoston, jossa on kuvat neljästä vakoojasta. Vivian saa shokin, kun yksi esiin tulleista kuvista esittää hänen miestään Mattia. Vivian ei voi käsittää, mistä on kysymys. Kotona hän vaatii Mattia selittämään. Hän saa huomata, että koko hänen elämänsä Mattin kanssa on ollut valhetta. Matt kuitenkin vannoo rakkauttaan. Yhtenä päivänä Matt katoaa, Vivian joutuu paniikkiin, koska hän tietää, ettei Matt ikimaailmassa jättäisi lapsiaan, ei häntäkään. Venäläiset ottavat yhteyttä Vivianiin ja uhkailevat jopa lasten henkeä. Vivian elää painajaisessa, mutta ryhtyy vastaiskuun.

Harvoin saa lukea jännittävämpää kirjaa. Odottelen jo uutta laatudekkaria Karen Clevelandilta, toivottavasti odotus palkitaan pian.

Karen Cleveland

Kuva Jessica Scharpf

Kustantaja kirjailijasta:

Kirjailija Karen Cleveland on työskennellyt terrorismin tutkijana CIA:ssa ja FBI:ssa. Hän asuu Virginiassa miehensä ja kahden poikansa kanssa. Hänen esikoisteoksensa, kiivastempoinen Koko totuus, nousi heti Yhdysvalloissa ilmestyttyään myyntilistoille.

Kirjan tiedot

Karen Cleveland
Koko totuus
Alkuteos Need to Know
Suomentaja Maija Kauhanen
Sidottu
Sivuja 320
Kirjastoluokka 84.2
ISBN 9789512408856
Gummerus kustannus, syyskuu 2018
Kirjamuodot kirja, E-kirja
Kategoriat suomennettu kaunokirjallisuus


Aiheet: , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti