Umami muualla Facebook

Julkaistu 18. 10. 2014 Teksti Mervi Sandbacka, kuvat /kuva WSOY Ei kommentteja Kirjallisuus

Laatudekkari – Jo Nesbön Isänsä poika

Kun tartun Jo Nesbön kirjaan, kihelmöin odotuksesta – mitähän hän on juoninut tällä kertaa. Isänsä poika (WSOY 2014) lunasti odotukseni – täydellisesti. Romaani kertoo rikollisten lahjomista ”mädistä poliiseista”, jotka lahjoman seurauksena ovat rikollisten talutusnuorassa. Aihe taitaa olla taruakin todempi, koska jopa suloisessa Suomessammekin huumepoliisin päällikköä epäillään lukuisista rikoksista.

Vaikka tässä kirjassa ei Harry Holea esiinny lainkaan, kirja tempaa täysin mukaansa.

Hyvänä poliisina tunnettu Ab Lofthus ampuu itsensä. Jälkeen jäävät leski ja puberteetti-ikäinen Sonny-poika, joiden molempien elämä luhistuu. Äiti päätyy juomaan ja lopulta itsemurhaan ja isäänsä palvonut, aiemmin koulussa hyvin pärjännyt, urheilullinen Sonny joutuu 18-vuotiaana vankilaan kahdesta murhasta syytettynä. Huumeisiin sortunut Sonny on ollut vankilassa kolmekymppiseksi asti, kun hän saa kuulla isänsä kuoleman oikean laidan. Siitä alkaa jännittävä poliisi-roistojahti, jollaisen osaa kirjoittaa vain Jo Nesbö, maailman parhaimpiin kuuluva rikoskirjailija. Tutkimuksia johtaa sympaattinen ylikonstaapeli Simon Kefas, apunaan huumepoliisista rikospoliisiin siirtynyt nuori nainen Kari Adel.

Mustan ja julman tarinan juonenkäänteet pitävät otteessaan ja hämmästyttävät lukijan kerta toisensa jälkeen. Lukijan iloksi kirjan loppu on armelias.

Kirjan tiedot

Jo Nesbö
Alkuteos Sønnen
Suomentaja Outi Menna
Sivuja 527
Hinta 22,90 euroa (Adlibris)
Kustantaja WSOY
www.wsoy.fi


Aiheet: , , , , , ,

Kirjoita kommentti