Umami muualla Facebook

Julkaistu 22. 1. 2018 Teksti Mervi Sandbacka Ei kommentteja Kirjallisuus

Pernilla August pääroolissa Britt-Marie kävi täällä -elokuvassa

Luin viime kesänä hersyttävän humoristisen, surullisen ja liikuttavan kirjan Britt-Marie kävi täällä. Nyt romaanista on tekeillä elokuva, jonka pääroolissa loistaa Pernilla August. Elokuva perustuu ruotsalaisen, supersuositun kirjailijan Fredrik Backmanin samannimiseen menestysromaaniin. Britt-Marie kävi täällä saa elokuvateatteriensi-iltansa loppuvuonna 2018.

Hiljattain nähtiin TV:ssä Fredrik Backmanin toiseen romaaniin, En man som heter Ove, perustuva elokuva nimellä Mies, joka rakasti järjestystä. Se oli hyvin koskettavaa katsottavaaKyseisen kirjan näytelmäsovituksen voi nähdä nyt myös Svenska Teaternissa Helsingissä.

Kuvassa Tuva Novotny ja Pernilla August, kuva Hans Alm /SF Studios.


SF Studios tiedottaa:

SF Studios tuottaa elokuvan  ja sen ohjaa Tuva Novotny. Britt-Marie kävi täällä on lämminhenkinen, hauska ja koskettava tarina naisesta, joka odotti koko elämänsä, että elämä alkaisi.

Elokuvan kuvaukset alkavat huhtikuussa Länsi-Götanmaalla. Pernilla August nähdään elokuvakameran toisella puolen pääroolissa muutaman vuoden tauon jälkeen, ohjaustöidensä jälkeen. Ohjaaja Tuva Novotny on aiemmin ohjannut mm. suositut TV-sarjat Dag ja Lilyhammer.

Elokuva kertoo Britt-Mariesta, 63, joka jättää miehensä 40 avioliittovuoden jälkeen ja joutuu etsimään itseään, murtautumaan ulos vanhoista kuvioista ja kohtaamaan ulkomaailman. Britt-Marie on yhtäkkiä heitetty pois turvallisesta elämästään ja hänen on pakko aloittaa alusta. Ehkä elämässä saa toisen mahdollisuuden – ehkä ei ole koskaan liian myöhäistä aloittaa elämistä.

”On hienoa ohjata tämä koskettava ja kohottava hyvänmielen tarina”, sanoo ohjaaja Tuva Novotny. ”Pernilla on ”the one and only” valinta. Rooli vaatii erittäin joustavaa ja orgaanista näyttelijää, jolla on huumorin- ja draaman tajua.”

Pernilla August kertoo roolistaan: ”Britt-Marie on ujo, peloissaan, tukossa ja epävarma ihminen, joka yhtäkkiä repäisee itsensä avioliitosta – ja löytää itsensä. Yhtäkkiä tämä hauras pieni henkilö uskaltaa mennä tanssilattialle. Hänen kehityksensä on niin kaunista, että sekoan.”

Britt-Marie kävi täällä on toinen Fredrik Backmanin romaaniin perustuva elokuva, jonka SF Studios tuottaa. Ensimmäinen oli Hannes Holmin ohjaus, Oscar-ehdokas Mies joka rakasti järjestystä (En man som heter Ove), jonka näki noin 1,7 miljoonaa katsojaa elokuvateatterissa Ruotsissa. Britt-Marie kävi täällä -kirjan kustantaja on Suomessa Otava.

Elokuvan käsikirjoittaa Maria von Heland ja kuvaa Jonas Alarik. Sen tuottavat Gustav Oldén ja Nicklas Wikström Nicastro SF Studiosilta.

 

 


Aiheet: , , , , ,

Kirjoita kommentti