Umami muualla Facebook

Julkaistu 13. 1. 2018 Teksti Tiedotteet, kuvat Gumbostrand Konst & Form Ei kommentteja Kuvataide

Maailma tapahtuu toisaalla

Gumbostrand Konst & Formissa avautuu tammikuussa kuvataiteilija Ismo Hyvärisen yksityisnäyttely Maailma tapahtuu toisaalla. Hyvärinen näyttää upean vahvoissa, tunnelmallisissa maalauksissaan, miltä nykymaailma tuntuu.

Vasemmalla: Tässä ja nyt, öljy kankaalle, 170 x 150 cm, 2017

Koen olevani sielunsukulainen tarinankertojille romantiikan aikakaudelta, jolloin tunteen merkitys taiteessa oli korostunut”, Hyvärinen kertoo.

”Aika jossa elämme on outo ja kuorrutettu erilaisilla uhkaviritelmillä ja turhilla lupauksilla. Maalaaminen merkitsee minulle visuaalista ja filosofista vuoropuhelua ympärilläni olevien kanssa.”

Ismo Hyvärinen (s. 1962) on herkkä aistimaan ja näkee tunnelmat ja ilmassa leijuvat ristiriidat väreinä. Nykyajan uhat näyttäytyvät teoksissa tummina, synkkinä sävyinä, mutta vastapainona on valo ja toive inhimillisemmästä.

Viime vuosina Hyvärisen yksityisnäyttelyitä on ollut esillä esimerkiksi Berliinissä, Tukholmassa sekä Helsingin Taiteilijaseuran Galleria Katariinassa ja Galleria Pirkko-Liisa Topeliuksella Helsingissä.

Alttari, öljy kankaalle, 170 x 160 cm, 2017

Maailma tapahtuu toisaalla, triptyykki, öljy kankaalle, 160 x 410 cm, 2017

Ensi-ilta, öljy kankaalle, 110 x 110 cm, 2017

Seuraava näytös, öljy kankaalle, 120 x 130 cm, 2017

Samaan aikaan Hyvärisen näyttelyn kanssa Gumbostrand Konst & Formissa on esillä ryhmänäyttely Talvi – mutta lämmin sisällä. Esillä on teoksia taiteilijoilta Tero Annanolli, Maaretta Caselius, Kristina Elo, Outi Kirves, Veikko Myller ja Silja Selonen.

Ismo Hyvärinen: Maailma tapahtuu toisaalla

Gumbostrand Konst & Form

Aukioloajat:  pe–la klo 11–17, su klo 11–16

 


Kirjoita kommentti