Umami muualla Facebook

Julkaistu 16. 7. 2010 Teksti Umami, kuvat Ari Hallami Ei kommentteja Michaela

Shoppaile fiksusti alennusmyynneissä

Oletko järkevä shoppailija? Jos olet, onneksi olkoon – shoppailu on nimittäin rankkaa puuhaa. Varsinkin alennusmyyntien aikana voi monikin shoppailija seota täydellisesti. Heräteostoksia kun tulee tehtyä monesti vääristä syistä ja ainoastaan siksi, että hintalapussa lukee ”ale – 50%”. Kotona iskee sitten ”morkkis”, tarvitsenko todellakin tätäkin toppia? Kuulostaako tutulta? Et ole ainoa, joka kärsii tästä pakonomaisesta ”ale” shoppailusta. Pieni inventaarioisku omaan vaatekaappiin paljastaa juuri sinun ostostarpeesi, joka sitten toimii lähtökohtana laatiessaan ostoslistaa ja budjettia. Tällä tavoin heräteostokset jäävät ostamatta ja rahaa säästyy.

Alennusmyynnistä kannattaa metsästää perusvaatteita. Oman vaatekaapin tulisi sisältää perusvaatteita, jotka ovat laadukkaita ja ajattomia – vähintään viisi perusvaatetta joka kaudelle. Parhaimmat löydöt ovat juuri ne asut, jotka toimivat myös seuraavalla kaudella. Vaatekaappiin kannattaa nyt metsästää asuja,  jotka toimivat myös syksyllä. Hyvänä esimerkkinä toimii Nümphin kesämalliston tunika, joka toimii syksyllä maihareiden ja villasukkahousujen kanssa. Kesällä tämä graafinen luomus on räväkkä leveän vyön ja korkkareiden kanssa. Asusta värikäs graafinen asu vedenvihreillä koruilla ja yksivärisilla laukulla niin kokonaisuudesta tulee rauhallinen.

Picnik collage

Mekko/tunika: Nümph, Takki: Monki, Aurinkolasit: Nelly, Bootsit: ASOS

Rannekoru: ASOS, Korkkarit: Brandos, Laukku: Marc by Marc Jacobs/Mytheresa.com,

Malli: Liisa, Kuva: Ari Hallami, Hiukset: Ina Marie Kohonen, Meikit: Suvianni Peltoniemi

Rakenna oma toimiva vaatekomerosi askel kerrallaan, ne tärkeät tukipilarit valitset itse kunhan olet miettinyt valmiiksi mitä oikeasti tarvitset ja mihin tilaisuuteen. Kun tiedät mitä oikeasti tarvitset niin on helpompi lähteä ostoksille järkeä käyttäen. Suomen kuluttajaliiton sivuilta löytyy erittäin hyödyllinen talousaapinen, joka on suunnattu lapsille ja nuorille. Monesti tämä talousaapinen on oivaa luettava myös aikuisille koska unohdamme useasti järjen käytön seuratessa muotia, trendejä sekä alennusmyyntejä.

Itse seuraan intohimoisesti työni puolesta muotia mutta en todellakaan halua olla muodin tai trendien orja. Syyllistyn ostelemaan tarpeettomuuksia, jotka jäävät yleensä vaatekomerooni lojumaan tai shoppailemaan allapäin piristääkseni päivääni. Väärinkäytön ja tavanomaisen shoppailun raja on hiuksenhieno, joten päätin itse kokeilla ”Valence Scale Test” Shopaholics Anonymous – sivustolla. Tämä testi kertoo nopeasti totuuden siitä kärsitkö shoppailuaddiktiosta. Onneksi en ole pahimmasta päästä ja sain terveet paperit. Huomasin, kuitenkin kuinka helposti väärinkäyttäjäksi voi ryhtyä – myös aikuisena. Shoppailuaddiktio ei ole vain tyypillisesti nuorten naisten ongelma vaan myös varakkaat työssäkäyvät naiset pönkittävät itsetuntoaan ostelemalla vaatteita, kenkiä ja käsilaukkuja. Tunteet kannattaisi pitää kurissa lähtiessään ostoksille ja järkevä shoppailu on taito,  johon tulisi turvautua myös alennusmyynneissä.


Aiheet: , , , , , , , , , , , , , , ,

Kirjoita kommentti