Umami muualla Facebook

Julkaistu 15. 7. 2015 Teksti Umami, kuvat /kuva Minerva Ei kommentteja Kirjallisuus

Suuri herkkutattikirja kertoo kaiken

Norjalainen Pål Karlsen on kirjoittanut herkkutateista kirjan, joka kertoo kaiken mahdollisen herkkutateista. Suuri herkkutattikirja on yksi niistä kirjoista, jota ei millään voi jättää käsistään lukematta sitä kannesta kanteen. Kun on lukenut kirjan, osaa arvostaa herkkutatteja entistäkin enemmän. Tämä kirja pitää kaikkien herkkutattien ystävien lukea!

Kirja on paitsi tietokirja, myös ruokakirja, joka sisältää lisäksi herkkutattireseptejä.Kustantaja kertoo kirjasta: Suuri herkkutattikirja on ainutlaatuinen sienikirja. Se kertoo kaiken tietämisen arvoisen tästä oikukkaasta metsän aarteesta.

Teos kartoittaa herkkutattien kasvualueet ja opastaa sienen oikeaoppisessa poimimisessa. Kirja kertoo myös herkkutattien historiasta ja käytöstä eri maissa sekä antaa kattavan kuvan maailmanlaajuisesta herkkutattikaupasta. Sienten käsittely ja käyttö ruoanvalmistuksessa on tietysti saanut sekin kirjassa oman osionsa herkullisine resepteineen.

Herkkutatti on yksi halutuimmista ja arvostetuimmista sienistä maailmassa. Sitä rakastivat jo muinaiset roomalaiset, ja siitä on tullut keskeinen osa italialaista ruokakulttuuria. Myös pohjoismaissa herkkutatteja etsitään vimmaisesti joka syksy. Tämä gourmet-maailman tähti on arvokasta kauppatavaraa, ja sillä on laskettu olevan yli miljardin euron maailmanmarkkina-arvo.

Herkkutattien viljelyä on yrittänyt monikin, mutta kukaan ei ole siinä vielä onnistunut. Sienten kuningas on villin luonnon kasvatti.

Pål Karlsen
Suuri herkkusienikirja
ISBN/EAN  978-952-312-188-1
Luokka 68.22
Suomennos Jutta Jarvansalo
Sidottu, nelivärinen
Sivuja 204
Ovh 29,90
www.minervakustannus.fi


Aiheet: , , ,

Kirjoita kommentti